OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2015. április 21., kedd 10:00

Az új KConnect keresőszolgáltatás a legjobb megoldást jelenti az egészségügyi információkeresésben
    Budapest, 2015. április 21., kedd (OTS) - Elindult a KConnect hivatalos weboldala, a www.kconnect.eu, és ezzel együtt egy új, többnyelvű egészségügyi szövegelemző- és keresőszolgáltatás kereskedelmi működése is, melynek közép-európai partnere a Precognox.

    
    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20150421_001.jpg

A keresőszolgáltatás nagy segítséget nyújt - az egészségügyi és élettudományi szakemberek mellett - mindenki számára. A legrelevánsabb egészségügyi információkat juttatja el a felhasználónak, hogy aztán lehető legjobb információ birtokában tudjon döntést hozni.

Az intelligens (szemantikus) keresőszolgáltatás keresi mind a rendelkezésre álló, publikus orvosi szakirodalmat, mind a házon belüli forrásokat (úgy, mint az elektronikus egészségügyi nyilvántartást és adatbázisokat).

"A keresés minősége segít a klinikusoknak és a kutatóknak abban, hogy szakmájuk élvonalában maradjanak. A megfelelő tudás és a legjobb kezelési eljárások és gyakorlatok könnyű elérhetőségével biztosítani tudják a lehető legjobb prognózist a betegek számára." - Robert Stewart, a londoni King's College pszichológiai gyógyászati tanszékének professzora.

Intelligens keresés a jobb felhasználói élményért

A keresőszolgáltatás megérti a keresőkifejezések jelentését, kontextusát és szándékát. Az egészségügyi információk még inkább elérhetővé válnak, köszönhetően annak, hogy a szemantikus keresés nem csak keresési kifejezéseken alapul, hanem kapcsolódó kifejezéseken és kontextuson is.

Ezen gépi megértést az egészségügyi tartalmak "olvasásában" is használja a rendszer, így megtalálható a legrelevánsabb információ, még akkor is, ha a felhasználó választott kulcsszava hiányzik a szövegből.

Globális egészségügyi információkeresés, bármely nyelven

Az egészségügyi kulcskifejezések pontos nyelvi leképezése lehetővé teszi a felhasználó számára az anyanyelvi keresést (jelenleg számos európai nyelv áll rendelkezésre, ezt fogja még több követni). A gépi fordítás bevonása azt jelenti, hogy a keresett információ angolul, illetve a forrás eredeti nyelvén is elérhető.

A személyre szabott egészségügyi szolgáltatás építőkockái

A KConnect által nyújtott eszközrendszer lehetővé teszi bármely szervezet számára, hogy saját igényeik szerint átszabják keresés-központú egészségügyi szolgáltatásukat. Számos ilyen személyre szabható opció áll rendelkezésre, beleértve az információforrásokat, a hozzáférés módját (felhő-szolgáltatás vagy helyi telepítés), a nyelvet, biztonságot, funkcionalitást (figyelmeztetések, javaslatok és a közösségi oldalak keresése), valamint, hogy a kívánt megoldás különálló vagy más rendszerbe integrált legyen.

Partneri lehetőség
A KConnect szakmai szolgáltatói közösségének bővítéséhez új partnereket keres, akik segítségére lehetnek szolgálatainak gyors és széleskörű elterjesztésében.

Kapcsolat
Értékesítés (Közép-Európa): Jóföldi Endre
Email: endre.jofoldi@precognox.com
Mobil: +36 208 861391
www.precognox.com

A KConnect konzorcium tagjai:
Vienna University of Technology; Findwise AB; Precognox Kft (Magyarország); Ontotext AD; Trip Database Ltd; Health on the Net Foundation; Qulturum, Region Jönköping County; King's College London; University of Sheffield; Charles University, Prague.
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.