OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2015. április 30., csütörtök 13:25

Felpörög a nagyvállalati networking - Multik és hazai nagyvállalatok csúcsvezetői egy asztalnál
    Budapest, 2015. április 30., csütörtök (OTS) - Új szelek fújnak a hazai networking piacán; hosszú ideig többnyire startupok és KKV-k vettek részt ilyen jellegű eseményeken, ám most úgy tűnik, lendületet vesz a hazai nagyvállalati kapcsolatépítés. Az április 26-án megrendezett Big Business Day beindíthatja a kommunikációt a gazdaságilag meghatározó cégek között. "Több témában folytatni fogjuk az egyeztetést, bízva abban, hogy a jövőben kölcsönös előnyök mentén tudunk együttműködni." - kommentálta az eseményt Csepregi Ottó, a Vodafone értékesítésért felelős felsővezetője.

    
    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20150430_002.jpg

Bár az üzleti kapcsolatépítés rég megvetette lábát hazánkban, eddig a találkozók zömét mikro- és kisvállalatok, valamint startupok töltötték fel. Égető szükség van azonban a nagyvállalati szegmensben is üzleti kapcsolatépítésre, ugyanis fajsúlyos iparági információk cserélnek gazdát egy-egy networking összejövetelen, amelyek komoly üzleti döntéseket és terveket alakíthatnak át - ezek pedig a multik esetében komoly gazdasági erővel bírhatnak.

Ezért is egyre sürgetőbb, hogy a nagyvállalati vezetők nyissanak, és konzultáljanak a jelenről, jövőről. Ez a cél inspirálta a Magyar Vállalkozók Üzleti Körét, amikor a Vodafone-nal és a BMW-vel közösen úgy döntöttek, hogy üzleti kapcsolatépítő eseményt szerveznek kifejezetten nagyvállalatok számára.

A találkozón 25 különböző iparágból 54 olyan cég jelent meg, amelyeknek a 2014-es árbevétele meghaladta a minimum 1 milliárd forintot, így a résztvevők évi 300 milliárd forintnál is nagyobb gazdasági erőt képviseltek. (Az éves hazai GDP 1%-a.) A találkozót követő visszajelzések alapján a cégvezetők átlagosan 4 partneri kapcsolódási pontot találtak a vállalatok között, amely 200 lehetséges együttműködést jelent egyetlen rendezvény alatt.

"Minél szélesebb körű párbeszédet kívánunk elindítani a magyar gazdaság meghatározó szereplői között"- fogalmaz Mészáros György, a BBD ötletgazdája, aki a kapcsolatok építése mellett az bizalom kialakulását, és vállalkozói összetartást vár ezektől a találkozóktól.

Ennek a kialakuló bizalomnak lehet az egyik jele, hogy a találkozó után a cégvezetők kétharmada nyilatkozott úgy, hogy határozottan szükség van ilyen találkozókra, és komoly együttműködési tervekkel távozott a rendezvényről.

A rendezvény weboldala
www.bigbusinessday.hu

Általános elérhetőségek:
06/30-825-5391
kapcsolat@mvuk.hu
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.