OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)






2015. május 22., péntek 12:25

Szenzációs leütési árak a BÁV tavaszi aukcióján
    Budapest, 2015. május 22., péntek (OTS) - Vaszary, Mednyánszky, Zsolnay, a brill a gyöngy és egy 100 éves sonkaszeletelő volt a sztárja a BÁV háromnapos telt ház mellett zajlott 66. Művészeti Aukciójának.

    
    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20150522_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20150522_002.jpg

A zsúfolásig megtelt aukciós teremben a legkeresettebbek a milliós nagyságrendű, 2-3 karátos brillel díszített ékszerek és a több százezres gyöngysorok, közülük is elsősorban a tahiti gyöngyök voltak. A közkedvelt art deco ékszerek közül közel kétmillió forintért vettek meg egy több mint 3 karátos smaragddal és 24 briliánssal díszített karéket. A férfiak számára kínált óraláncok, mandzsettagombok és órák is népszerűnek bizonyultak: az aukció egyik kiemelkedő tételéért, egy Zenith férfi karóráért több mint négymillió forintot fizetett új tulajdonosa.
Az árverés festménynapjának két szenzációja közül Vaszary Jánosnak feleségéről készült képe 22 millió, Mednyánszky László remeke, a "Tavaszi táj" pedig 16 millió forintért kelt el. Nem volt meglepő a divatos Scheibert Hugó művének magas leütési ára, és számos más neves alkotó - Csók, Perlmutter, Gruber, Pechán, Márffy, Kádár Béla - alkotásait is nagyra értékelte a vásárló közönség. Anna Margit, Országh Lili képei milliós leütése mellett két fiatal kortárs alkotó, Nagy Boglárka és Weiler Péter festményei is komoly licitet követően keltek el. A bútorkínálat slágerdarabjai az eredeti Thonet bútorok, valamint egy szecessziós paraván és egy szép kivitelű art deco szekrény voltak.
Szenzációs áron, 2,2 millió forintért ütöttek le a harmadik nap utolsó tételeként a 100 éves, ma is működő sonkaszeletelő gépet. Hasonlóan magas leütési árakat értek el a pazar Zsolnay-kollekció legkiemelkedőbb szecessziós darabjai. A fajdkakasos falitálért 2 millió, míg a gyíkokkal díszített virágtartó edényért 2,6 millió forintot adtak. A vadkan-agyarral díszített német art deco díszserleget és a bécsi historizáló jardiniere-t magas áron ütötték le, mint ahogy a gazdagon ékített bécsi neobarokk boroskancsó párra is sokan licitáltak. A legrégebbi darab, a 17. századi barokk serleg 1,6 millióért kelt el.

A sikeres tavaszi árverést követően a BÁV az őszi művészeti aukcióját új helyszínen, a MOM Kulturális Központban tartja.
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.