OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2016. március 3., csütörtök 14:26

Toronytúrák a Vajdahunyadvárban - Újra!
    Budapest, 2016. március 3., csütörtök (OTS) - A Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtárnak otthont adó Vajdahunyadvár népszerű tornyai a téli zárva tartást követően március 1-jétől ismét látogathatók. A Mezőgazdasági Múzeum - a történetében először - két, korábban zárt épületrészt nyitott meg a nagyközönség előtt 2015 tavaszán. Ettől kezdve állandó jelleggel, hosszabb nyitva tartással olyan helyszínekre lehetett bepillantást nyerni, melyeket eddig csak néhányan láthattak. 120 évig kizárólag a Múzeum munkatársai koptatták a titokzatos lépcsőket. A tornyok népszerűsége a nyitás óta töretlen, tavaly közel 25 ezren keresték fel azokat. A hideg idő beköszöntével ugyan szüneteltek a túrák, de március elsejétől újra nyitva állnak a tornyok kapui, így a labirintusszerű tereket bejárva bárki különleges élmények részese lehet!

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20160303_001.jpg

A Kaputorony a Vajdahunyadvár bejáratától balra található. Az épületbe lépve annak érdekes, sokszor hányattatott sorsát ismerhetjük meg archív fotók segítségével. Olyan izgalmas kérdésekre is választ kaphatunk, hogy mi köze Hajós Alfrédnak a Vajdahunyadvárhoz, vagy, hogy végül miért nem lett az épületből úttörőpalota. A Kaputorony és a hozzá kapcsolódó Ostromfolyosó a hét minden napján, meghosszabbított nyitva tartással látogatható. Az önállóan látogatható toronyba 65 lépcsőfok vezet fel.

Az Apostolok tornya múzeumi nyitva tartási időben várja a látogatókat. Aki nem retten meg a 150 lépcsőfoktól, az meseszép körpanorámában gyönyörködhet 30 méteres magasságból. Fentről jól látható a Gellért-hegy a Citadellával, a Budai Vár, a Parlament sziluettje és nem utolsó sorban a Vajdahunyadvár barokk épületszárnyának karnyújtásnyi távolságra lévő, a mezőgazdaság ágazatait szimbolizáló szobrai. Az Apostolok tornyába a magyar és angol nyelven vezetett túrák óránként indulnak.  

A Mezőgazdasági Múzeum népszerű toronytúrái idén kedvezményes, kombinált jegyekkel is látogathatók. Részletek a múzeum honlapján: www.mmgm.hu.

További információ, helyszíni bejárás a sajtó munkatársai részére:

dr. Varga Hajnalka
+36 30 435 1487
varga.hajnalka@mmgm.hu
www.mmgm.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.