OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2016. március 18., péntek 13:59

1200 százalékkal több új vevő másfél óra alatt - megint jól vizsgázott a marketing
    Budapest, 2016. március 18., péntek (OTS) - A hirdetés ma már kevés, kampányban kell gondolkodnia a vállalkozásoknak - fogalmazta meg az V. Országos Nagykereskedelmi és Gyártói Konferencia tételmondatát Jagodics Rita, a rendezvény alapítója. A marketing fontosságát sokadszor bizonyították élőben a szervezők, most egy vitaminüzlet forgalmát pörgették fel: 7,5 percenként hoztak egy új vevőt a tegnap megrendezett konferencia délelőttjén.

    12 új vevőt és 40 feliratkozót szerzett egy vitaminboltnak másfél óra alatt a Kereskedelmi Marketing csapata másfél óra alatt. Ez óriási teljesítmény egy olyan üzletben, ahol a tulajdonosok szerint a 4-5 törzsvásárlón kívül naponta maximum 1 új vevő tér be. "Néha ki kell menni az utcára" - foglalta össze az akció tanulságát Vörös György, a Kereskedelmi Marketing tanácsadója. "Kiálltunk a bolt elé és egy zászlót adtunk át a potenciális vásárlóknak azzal a felkiáltással, hogy mindegyik nyer, ám az ajándékot csak a boltban lehet átvenni. A 41 betérő közül 40-en megadták az adataikat - őket lehet ajánlatokkal keresni később - 12-en pedig vásároltak is."

Kampányolj a termékeddel

"Vajon kígyóznának-e a sorok az Apple boltok előtt egy új termék megjelenésekor, ha a marketing kampányban nem jósolnák meg ezt előre?" - tette fel a költői kérdést Jagodics Rita, a Kereskedelmi Marketing vezetője. Arra hívta fel előadásában a figyelmet, hogy ma már a hirdetés kevés a vevőszerzéshez. Fontos, de nem elég. Stratégia kell, azaz egy jól átgondolt kampány.

     1.    Sürgessük a vevőt: "Fogalmazd meg a kampányodat így: ajánlatunk csak pár percig érvényes! A sürgetés azonnal hatással van az agy működésére, így rendkívül hatékony módszer."
     2.    Kérdezzünk: Nem mindegy hogyan tesszük fel a kérdést. Óriási különbség van a "szeretnél ajándékot" és a "melyik ajándékot választod?" között. Ez utóbbival sokkal hatékonyabb.
     3.    A kevesebb több: "A tartalommarketing nem azt jelenti, hogy a vevőnket sokkolnunk kell hosszú, bonyolult és terjengősen megfogalmazott kampányokkal." Legyen érthető és egyszerű a szöveg.

Így legyél milliárdos!

Bige László, Nitrogénművek Zrt. tulajdonosának tanácsai:
     1.    "Légy takarékos, ugyanis ez a pénzszerzés legegyszerűbb módja."
     2.    "Soha ne panaszkodj és ne keress mentségeket! Senki nem kíváncsi arra, hogy miért nem sikerült."
     3.     "Aki nem fejleszt tönkre fog menni előbb vagy utóbb. Ám az is fontos, hogy ezek a beruházásoknak 8 év alatt megtérüljenek."
     4.    "Fizessük és becsüljük meg a jó munkaerőt! Csábítsuk vissza a külföldön dolgozó magyar szakembereket!"
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.