OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2016. április 1., péntek 09:10

Sikeresen zárult a TIGÁZ üzlet
    Budapest, 2016. április 1., péntek (OTS) - A mai nappal hivatalosan is a Magyar Áramszolgáltató Kft. birtokába került a TIGÁZ Zrt. versenypiaci földgázportfóliója, mivel a két fél között ez év február 19-én kötött megállapodásban rögzített valamennyi teljesítési feltétel megvalósult. A tranzakció sikeres lezárulta azt jelenti, hogy az ELMŰ-ÉMÁSZ leányvállalata 10 százalékos részesedéssel rendelkezik a magyar földgázpiacon.

    Az ELMŰ-ÉMÁSZ tegnap arról tájékoztatta részvényeseit, hogy valamennyi feltétele teljesült annak a megállapodásnak, amelyet gázkereskedelmi engedéllyel rendelkező leányvállalata, a Magyar Áramszolgáltató Kft. (MÁSZ) 2016. február 19-én kötött a TIGÁZ Zrt. vel annak versenypiaci földgázportfóliójának megvásárlásáról. Mivel a tranzakcióra korábban a Gazdasági Versenyhivatal is áldását adta, a tegnapi bejelentéssel véglegessé vált, hogy a TIGÁZ korábbi fogyasztóit a mai naptól a MÁSZ látja el földgázzal.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ tavaly júliusban lépett ki a földgáz versenypiacra, amelynek jelenleg közel 10 százalékát birtokolja, a piaci szereplők rangsorában pedig a 3-4. helyen áll. A most lezárult üzletre ebből a szempontból a Társaságcsoport elmúlt időszakban lebonyolított akvizíciós tevékenységének megkoronázásaként lehet tekinteni.

Koncz László, az ELMŰ-ÉMÁSZ értékesítésért felelős igazgatósági tagja szerint az érintett ügyfelek pozitívan fogadták a MÁSZ és a TIGÁZ megállapodását. "A most megvásárolt portfólióban több mint 2600 ipari és kereskedelmi fogyasztó található, amelyek a magyar piac méretéhez viszonyítva jelentős gázfogyasztást képviselnek. Örvendetes, hogy a megállapodás bejelentése óta nagy többségük, mintegy 90 százalékuk döntött úgy, hogy a MÁSZ-t választja szolgáltatójának, és a fennmaradó hányad meggyőzésére is jó esélyünk van. Ami a közeljövőre vonatkozó terveinket illeti, tovább folytatjuk expanziónkat. Célunk, hogy belátható időn belül 20 százalékos piaci részesedést érjünk el" - mondta Koncz László a bejelentés kapcsán.

További információ:

Dr. Boross Norbert
Kommunikációs és szabályozásmenedzsment igazgató
+36-1-238-1225
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.