OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2016. április 8., péntek 12:00

Sajtóközlemény …a Nemzeti Rákellenes Nap margójára
    Budapest, 2016. április 8., péntek (OTS) - "Tartsd kezedben az irányítást, ha beteg vagy!" - idén ezt a szlogent választotta a Magyar Rákellenes Liga jelmondatául a Nemzeti Rákellenes napra. Az ebből az alkalomból szervezett esemény egyik fő mondanivalója, hogy vegyünk részt sorsunk alakításában, tegyünk a rákellenes gyógyszerek hozzáférhetősége érdekében. Hangsúlyt kapott, hogy legyen elérhető a magyar betegek számára az innovatív és minőségi onkológiai ellátás, melynek köszönhetően például az emlőrákban soha nem látott túlélési eredmények érhetők el. Az új eljárások révén a HER2+ emlőrák is krónikus betegséggé szelídíthető.

    Dr. Boér Katalin, a Szent Margit Kórház Onkológiai osztályának vezető főorvosa a "Vegyünk részt az irányelvek alakításában! - A rákellenes gyógyszerek elérhetősége érdekében" című előadásában az emlőrák terápiáját helyezte fókuszba. Kulcsfontosságú, hogy minden magyar beteg számára hozzáférhetővé váljanak a már sikeresen törzskönyvezett, hatékony gyógyszeres terápiák. Annak érdekében, hogy a hazai és nemzetközi szakemberek által megfogalmazott ajánlások és célkitűzések megvalósulhassanak, széles körű összefogásra van szükség a szakma, a betegszervezetek és a finanszírozó bevonásával.

Dr. Cselik Zsolt, a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Sugárterápiás osztályának vezető főorvosa kiemelte, hogy a rosszindulatú daganatos megbetegedés mind a mai napig vezető halálok. Az egyik legfontosabb dolog, amit tehetünk, ha odafigyelünk a testünk jelzéseire. Emellett az egyes szűrőprogramokon való részvétel, rendszeres vizsgálatok mind a korai diagnózist szolgálják. Korai stádiumú betegségek zöme gyógyítható, késői stádiumban hatékony innovatív terápiákkal a betegségek élethossza növelhető megtartott életminőség mellett.

Kiss Anett a Hatvani Albert Schweitzer Kórház Pszichiátriai Gondozójának munkatársa, klinikai és mentálhigiéniai felnőtt szakpszichológus és vendégei Szeress, hogy szeressenek! - Merj beszélni az érzéseidről, ez lehet a partnereddel való szeretetteljes kapcsolat folytatásának alapja című előadásában a testi-lelki egyensúly megtalálásáról tartott előadást a Hatvani Alapszervezetben működő stresszkezelő csoport munkájának bemutatásával.

Dr. Halász Gyöngyi fül-orr-gégész, foniáter, addiktológus, a Magyar Rákellenes Liga Szombathelyi Alapszervezetének vezetőjének témája volt: Kérj segítséget! - Akár ha beteg vagy, akár ha hozzátartozó - Merj beszélni a betegségről! Ez fontos megküzdési stratégia!

További információ:
Winkler Violetta
Mobil: +36 20 531 8388
Email: info@rakliga.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.