OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)






2016. június 2., csütörtök 16:20

120 év a Ligetben - Új időszaki kiállítások a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban
    Budapest, 2016. június 2., csütörtök (OTS) - A Magyar Mezőgazdasági Múzeum 2016-ban alapításának 120 éves évfordulóját ünnepli. Ezt az alkalmat két időszaki kiállítás megnyitásával tesszük különlegessé. A kiállítások címe: Kincseink és egyedi értékeink, illetve Időképek. Közös megnyitójukat 2016. június 9-én, csütörtökön 11 órakor tartjuk a városligeti Vajdahunyadvárban, a barokk főépület emeleti aulájában. A kiállítások az év végéig múzeumi nyitvatartási időben látogathatóak.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20160602_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20160602_002.jpg

Érkezés, regisztráció 10:30-tól. 11 órakor Dr. Estók János, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár főigazgatója köszönti a látogatókat majd Román István, a Földművelésügyi Minisztérium agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkára és Dr. Lengyel Beatrix, a Magyar Nemzeti Múzeum Történeti Fényképtár főosztályvezetője nyitja meg a kiállításokat. A megnyitót tárogatózene színesíti.

Az alábbiakban a kiállítások rövid ismertetőjét ajánljuk figyelmükbe:

"KINCSEINK ÉS EGYEDI ÉRTÉKEINK" - A 120 éves Mezőgazdasági Múzeum ritkán látott, értékes tárgyai alapításától napjainkig - időszaki kiállítás

Múzeumunk alapításának 120 éves évfordulóját ünnepli. Ezen a kiállításon olyan gyűjteményi anyagainkat mutatjuk be, amelyeket ritkán van lehetőségünk kiállítani eredetiben, részben anyaguk értéke (arany, ezüst, gyöngy) részben óvandó állapotuk miatt. Legújabb értékes gyarapodásunkat, a Térey Pál 1867. évi párizsi királyi kiállítási biztos számára Laky Adolf neves ötvösművésszel készíttetett ezüstserleget is bemutatjuk, de megtekinthető textilgyűjteményünk legrégibb (17-18. század fordulójáról származó) darabja, a Teleki nyeregtakaró skófiumos hímzésével, az 1896. évi kiállításon már szerepelt Andrássy-féle díszhám, és kerámiagyűjteményünk 18. századi habán tárgyai, melyeknek egyike Ravasz László (1882-1975) református püspök étkezőjét is díszítette.

"IDŐKÉPEK" - fotókiállítás a 120 éves Vajdahunyadvárról

Az idén 120 éves Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár ünnepi programsorozatának fotótörténeti kiállítása a Vajdahunyadvár épületét mutatja be az 1890-es évektől az 1930-as évekig. Különleges pillanatokat örökítettek meg a vár múltjából többek között olyan híres fotográfusok, mint Klösz György és Erdélyi Mór. A múzeum saját fényképeihez hat más közgyűjtemény (Magyar Nemzeti Múzeum, Budapest Történeti Múzeum, Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Budapest Gyűjteménye, Sport Múzeum, Budapest Főváros Levéltár, Forster Gyula Központ) képgyűjteményéből állította össze a kiállítást több mint félszáz képpel a kurátor. A kiállítás a múzeumon belül három helyszínen lesz látható.

További információ a sajtó munkatársai részére:
Szász Anna Tünde
kommunikációs munkatárs
+36 30 435 1487
szasz.anna.tunde@mmgm.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.