OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2016. július 14., csütörtök 12:35

Az önkormányzat cégének is tartozik a sümegi közösségi főiskolát működtető kft.
    Sümeg, 2016. július 14., csütörtök (OTS) - Sümeg város közszolgáltató cége jogi képviselőt bízott meg abból a célból, hogy felszámolási kérelmet nyújtson be a felsőoktatási képzési központot működtető gazdasági társaság ellen szerződésen alapuló, adós által nem vitatott, lejárt, de meg nem fizetett követelés miatt.

    Az eljárás megindítása azért vált elkerülhetetlenné, mert a társaság 2016 februárja óta 9 millió forinttal tartozik az önkormányzat cégének. Ez az összeg a közösségi főiskola könyvtárépületének felújítási költsége. Hiánya a közszolgáltató gazdálkodásban komoly fennakadásokat okoz. Az önkormányzat többször sürgette a számla kiegyenlítését, számos hivatalos felszólítást is küldött, de csupán ígéreteket kapott.

Mint ismert a rendőrség a cégnél ismeretlen tettes ellen indított nyomozást jelentős értékre elkövetett sikkasztás és egyéb bűntettek elkövetésének gyanúja miatt. A nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság magához vonta. A gazdaságvédelmi nyomozók hétfőn már meg is kezdték a tanúkihallgatásokat. A gyanú szerint tízmilliós nagyságrendű kárértékre folytatólagosan elkövetett sikkasztás és csalás történt.

A John Henry Newman Oktatási Központ Kft. ezzel párhuzamosan vezetési válságba került. A központot működtető cég irányítására az utóbbi hetekben a teljes káosz volt a jellemző. A társaság rövid időn belül már a harmadik ügyvezetőjét fogyasztja. Tulajdonosi körében vita keletkezett, súlyos bűncselekményekkel és visszaélésekkel vádolták meg az első vezetést, a második vezetést jogosulatlan intézkedés miatt támadják, a harmadik ügyvezetést pedig ugyanaz a személy reprezentálja, aki az egész folyamatot elindította.

Az ellenérdekelt felek minden eszközzel megpróbálták bevonni a sümegi önkormányzatot zavaros vitáikba, ezért az önkormányzat kijelenti, hogy semmi köze ezekhez a tisztázatlan hátterű konfliktusokhoz. A kft-nek nem tulajdonosa, kapcsolata a társasággal csupán a szerződéses viszonyra korlátozódik, sem befolyása sem rálátása nincs annak belső ügyeire. A céget érintő döntéshozatali folyamatokban nem vett részt sem formálisan, sem informálisan.

Sümeg önkormányzata elkötelezett a közösségi főiskola működtetése mellett, bizalommal fogadta új intézményt, szigorú feltételekkel, felsőoktatási célra a rendelkezésére bocsátott sümegi ingatlanokat. A politikai és médiatámadások ellenére kiállt a felsőoktatási képzési központ mellett.

Az utóbbi hetek fejleményei után azonban jogosan merül fel, hogy az üzemeletető cég alkalmas-e arra, hogy funkcióját betöltse. Ráadásul kérdésessé vált az is, hogy a Wekerle Sándor Üzleti Főiskola tudja-e teljesíteni szerződéses vállalását, két felsőoktatási képzési szak idén szeptemberi megindítását. A sorozatos botrányok miatt ennek esélye napról napra csökken.

A sümegi felsőoktatási képzési központ érvényes működési engedéllyel rendelkezik. Sümeg város önkormányzata az üzemeltetőtől elvárja a jogszabályok betartását, valamint a pénzügyi és egyéb kötelezettségek maradéktalan teljesítését. Ellenkező esetben érvényesíti a város érdekeit és felülvizsgálja a képzési központhoz kapcsolódó együttműködést.

Amennyiben a felsőoktatási képzések szeptemberi elindulása bármilyen okból meghiúsul, minden eszközzel arra fog törekedni, hogy a sümegi felsőoktatás ügyét kivonja a város hírnevét romboló tényezők hatóköréből és a felsőoktatási képzési központ számára a lehető leghamarabb tiszta és átlátható működési környezetet teremtsen.

Ennek érdekében megteszi majd a szükséges lépéseket mind saját hatáskörében, mind az oktatási kormányzat felé.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.