OTS Üzleti Sajtószolgálat
2019. július 16. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2016. november 14., hétfő 14:20

Az Egis bejelentése az Actavis-szal való együttműködésből származó bevételéről
    Budapest, 2016. november 14., hétfő (OTS) - Az Egis Gyógyszergyár Zrt. a mai napon bejelentette, hogy 110 millió dolláros jogdíjbevételt eredményezett a vállalat számára a rozuvasztatinhoz kötődő egyesült államokbeli együttműködése az Actavisszal.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20161114_001.jpg

Az Egis és az Actavis 2009-ben kezdte meg együttműködését az originálistól eltérő, cink sóformájú rozuvasztatin kifejlesztésére és forgalomba hozatalára az Egyesült Államokban. Az Egis kutatói a világon elsőként fejlesztettek ki rozuvasztatin-cink hatóanyagot tartalmazó generikus készítményt, amelyre az Egis szabadalmat szerzett az USA-ban. 2016 májusában az Actavis elsőként dobta piacra az originális rozuvasztatin-kalcium generikus változatát az Egyesült Államokban.  A két vállalat közötti együttműködési megállapodás értelmében az Egis részesedésre jogosult az Actavis generikus rozuvasztatin terméke eladásából származó nettó jövedelme után, amely 110 millió dollár jogdíj bevételt eredményezett számára.

"Ez a fejlesztés az Egis szakemberei és az Actavis közötti sikeres együttműködés eredménye, amelyből származó bevétel nagymértékben hozzájárul az Egis gyógyszergyár további kutatásaihoz és növekedéséhez" - nyilatkozta dr. Hodász István, az Egis vezérigazgatója.

Az IMS Health adatai szerint 2015-ben az AstraZeneca® által forgalmazott originális rozuvasztatin-kalcium készítmény közel 6 milliárd USD forgalmával a negyedik legnagyobb forgalmú gyógyszer volt az USA-ban.

***

Az Egisről:
Magyarország és a közép-kelet-európai régió egyik vezető generikus gyógyszergyára, tevékenysége átfogja a teljes gyógyszergyártói értékláncot a kutatás-fejlesztéstől a hatóanyag- és késztermék-gyártáson át az értékesítésig.

Termékeivel világszerte 60 országban van jelen, Magyarországon kívül 18 országban értékesíti termékeit Egis márkanéven saját leányvállalatokon illetve képviseleteken keresztül. A vállalat több mint 4000 embert foglalkoztat hazánkban és külföldön. A 2014/2015-ös üzleti évben az Egis-csoport nettó árbevétele 129 milliárd forint volt.

További információk: www.egis.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.