OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)






2017. július 18., kedd 14:47

Világhírű balett-társulat és kétszeres Grammy-díjas kórus érkezik a Margitszigetre - Béjart Ballet Lausanne és Soweto Gospel Choir - két felejthetetlen este egy hétvégén
    Budapest, 2017. július 18., kedd (OTS) - Július 21-én, pénteken mutatja be a világhírű Béjart Ballet Lausanne társulata jubileumi turnéja keretében a 20. század egyik legnagyobb balettmesterének Ballet for Life (Balett az életért) című koreográfiáját a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, ahol vasárnap este a dél-afrikai Soweto Gospel Choir ad koncertet.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20170718_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20170718_002.jpg

A "20. század balettjét" megteremtő Maurice Béjart 30 éve működő együttese, a Béjart Ballet Lausanne 90 évvel az alapító-koreográfus születése és 10 évvel a halála után, jubileumi turnéja keretében tér vissza Magyarországra, a mester egyik legnagyobb hatású produkciójával. A Ballet for Life (Balett az életért) című táncmontázs a társulat egyik legsikeresebb előadása, amelyben megmutatkozik Béjart egyedi, a balett és a kortárs tánc elemeit ötvöző stílusa, valamint a klasszikus elemek és a modern popkultúra találkozása.

https://www.youtube.com/watch?v=V0tCSSX8j0Y

Az immár húsz éve bemutatott előadás olyan neves, maradandó értéket alkotó művészek, kollegák és barátok előtt tiszteleg, akik tragikus módon, fiatalon haltak meg. Zenei alapját Mozart-művek és a Freddie Mercury utánozhatatlan hangján megszólaló Queen-dalok adják. A szomorú sorsokat megidéző, mégis reménnyel teli koreográfia a társulat legismertebb szólótáncosáról, Jorge Donnról is megemlékezik, aki 1992-ben hunyt el az AIDS áldozataként. A táncosok ruháit a világhírű divat-és jelmeztervező, Gianni Versace tervezte, aki nem sokkal a bemutató után lett merénylet áldozata, így az előadás utólagosan a balettmesterrel tíz éven át együtt dolgozó tervezőnek is emléket állít.

Július 23-án, vasárnap este a kétszeres Grammy-díjas Soweto Gospel Choir világszámba menő színpadi show-jának lehetünk tanúi a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Az egyedülálló élményt ígérő dél-afrikai kórus a gospelt, a spirituálét, a raggae-t és a populáris műfajokat ötvözi örömzenéjében, amely először hallható Magyarországon.

https://www.youtube.com/watch?v=-mP-AQkPvfo

A margitszigeti előadásokra érkezőknek továbbra is a Színházi hajójáratot, illetve a közösségi közlekedést: a 26-os busz előadásokhoz igazított sűrített különjáratait ajánlják a szervezők, tekintettel a margitszigeti parkoló korlátozott férőhelyeire és a FINA világbajnokság miatti forgalmi változásokra.

További információk: www.szabadter.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.