OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2017. július 19., szerda 19:24

Budapesten egészséges és biztonsággal fogyasztható a vezetékes víz
    Budapest, 2017. július 19., szerda (OTS) - Magyarországon az ivóvíz a legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer

        Őszinte megdöbbenéssel tapasztaltuk, hogy egy turistáknak szóló amerikai ajánlás több más kelet-európai ország mellett Magyarországot is az olyan helyek közé sorolja, ahol nem ajánlott a csapvíz fogyasztása.
     Az ajánlás készítői nyilvánvalóan nem a valós tényekre alapozták a véleményüket, hanem egy sztereotípiára, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy ugyanebben az ajánlásban ihatónak minősítik olyan dél-európai országok vezetékes vizét, ahol maguk az országok hívják fel látogatóik figyelmét arra, hogy a csapvíz fogyasztása veszélyes. A Fővárosi Vízművek mindent elkövet annak érdekében, hogy a téves, minden valóságalapot nélkülöző információkat töröltesse, hiszen ez nemcsak az ivóvíz-szolgáltatók, hanem Magyarország érdeke is.
     A bizonyítható tény az, hogy Magyarország szerencsés földrajzi adottságainak és az ország víziközmű-ellátásért felelős szolgáltató cégei szakértelmének és tapasztalatának köszönhetően az ország ivóvízellátása biztonságos, európai viszonylatban is magas színvonalú - mind a vízminőség, mind az ivóvíz-szolgáltatás folytonossága szempontjából.
     Amellett, hogy a szolgáltatott ivóvíz minősége a legmesszebbmenőkig megfelel az európai uniós előírásoknak, a magyarországi szabályozás a vizsgált paraméterek és a megengedett határértékek tekintetében is szigorúbb annál. A magyarországi ivóvíz-szolgáltatók Kormányrendeletben meghatározott keretek, szigorú hatósági számonkérés és ellenőrzés mellett, hosszú évekre visszanyúlóan dokumentálható módon végzik ivóvízminőség-ellenőrzési tevékenységüket.
     Így a Fővárosi Vízművek vízminőség-ellenőrzési tevékenységét is a közegészségügyi hatóság által jóváhagyott mintavételi terv, évente csaknem 10 000 vízmintavétel és közel 200 000 vizsgált paraméterszám, akkreditált - és külső laboratórium által is ellenőrzött - laboratórium által elvégzett vízmintavétel jellemzi. A kémiai vizsgálatok mellett rendszeres mikrobiológiai és biológiai vizsgálatokat is végeznek.
     Nincs róla tudomásunk, hogy a társaság közel 150 éves múltra visszatekintő tevékenysége során olyan vízminőségi kifogás merült volna fel, amely miatt szüneteltetni kellett volna a szolgáltatást.

     Fővárosi Vízművek

-------------------------------------------------------------------

 Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
 Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
 Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.