OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2017. július 21., péntek 10:56

A Virtuózok felfedezettje, Boros Misi kapott egy Bösendorfer zongorát
    Budapest, 2017. július 21., péntek (OTS) - A páratlanul gazdag hangzásvilágú hangszert a néhai dr. Vadász Krisztián hagyatékából örököse, Rochlitz Andrea bocsátotta Boros Misi Junior Príma-díjas zongoraművész használatára. A zongora  Bogányi Gergely világhírű zongoraművész ajánlására került a fiatal tehetséghez, aki szerint "Misi most került egy olyan élethelyzetbe, amikor már nélkülözhetetlen egy mesterhangszer, hogy azon gyakorolhasson. Most formálódik gyermektehetségből profi művésszé, s ehhez szerettünk volna segítséget nyújtani neki."

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20170721_001.jpg

Bogányi Gergely Kossuth-, Liszt- és Prima Díjas zongoraművész maga is sokat játszott ezen a hangszeren, melynek tulajdonosához évtizedes barátság fűzte. A zongorista-barát halálának első évfordulója után, 2017. december 6-án a két zongoraművész, Gergely és Misi "Mester és tanítványa" címmel közös koncertet ad a Müpában, amelyen Dr. Vadász Krisztiánról is megemlékeznek majd.

- Krisztián sok hivatásos zenészt meghazudtoló zenei intelligenciával rendelkezett, én is sokat tanultam, rengeteg élményt kaptam tőle - nyilatkozta Bogányi Gergely.

A patinás Bösendorfert a Bogányi-zongorák első technikusa, Bükki Attila újította fel. Az ünnepélyes átadásra Pécsett került sor, a hangszertulajdonos Rochlitz Andrea, valamint Bogányi Gergely és Peller Mariann, a Virtuózok producere jelenlétében. A zongora Pécsre szállításában a Kis Virtuózok Alapítvány segített, akiknek köszönhetően már több rászoruló fiatal jutott tehetségéhez méltó hangszerhez. Így kapott hegedűt Kormányos Vanessza, Kiss Zoltán és Bonino Anna-Sofia, valamint a kárpátaljai Tkacsuk Martin iskolája egy marimbát.

Boros Misi 2014 végén, 11 évesen tűnt fel a Virtuózok című klasszikus zenei tehetségkutatóban, ahol korcsoportgyőztesként végzett. Azóta a világ legnagyobb pódiumain játszott, Európában, az Egyesült Államokban és Ázsiában. Számos nemzetközi zenei versenyről hozta el a fődíjat. Kimagasló tehetségét és elbűvölő személyiségét olyan mesterek méltatták, mint Placido Domingo és Vásáry Tamás.

MESTER ÉS TANÍTVÁNYA: BOGÁNYI GERGELY - BOROS MISI KONCERT A MÜPÁBAN
Időpont: 2017. december 6.
Helyszín: Művészetek Palotája
Jegyek: kaphatók az ismert jegyirodákban és a Müpa honlapján.

***

Boros Misi

Született: 2003. április 11. Pécs

Szülei a pécsi egyetemen tanítanak. Misi 3 éves korától mutatott kivételes zenei és ritmikai érdeklődést, amikor az óvodai dalokat saját ritmusban és mozgással kísérte. 3 éves korában Karácsonyra gitárt kért. 5 éves korában kapott bátyjával közösen egy zongorát, azóta szabadidejének nagy részét a zongora mellett tölti. Az első pillanattól hangzásokkal kísérletezett a zongorán, saját dallamokat talált ki, amelyeket aztán újra meg újra eljátszott, variációkkal. 6 éves korától tanul zongorázni és hegedülni a pécsi Liszt Ferenc Zeneiskolában, tanára Megyimóreczné Schmidt Ildikó.

Versenyeredmények, díjak:
8 éves kora óta minden korosztályos országos versenyt megnyert:
2011 és 2014: Bartók Béla Zeneiskolai Zongoraverseny kiemelt nívódíjjal,
2013: Nyíregyházi Zeneiskolai Zongoraverseny
2014: Chopin Zongoraverseny
2013. Róma, 8. Mozart Zongoraverseny: a legfiatalabbak kategóriájában a verseny abszolút győztese lett.
2014-ben a legfiatalabbak korosztályában megnyerte a Magyar Televízióban közvetített Virtuózok versenyt.
2016-ban Párizsban a Concours Musical de France nemzetközi zongoraversenyen a 18 éven aluliak között kiemelt első díjat nyert.
2016. október 26. Junior Prima díjat kapott Budapesten.

A Guardian Misi szólóalbumát méltató cikke: https://www.theguardian.com/music/2017/may/08/misi-boros-a-13-year-old-piano-prodigy-has-released-his-debut-album-is-it-any-good

Boros Misi zongorázik: https://youtu.be/_akcsa2VC6I
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.