OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2017. szeptember 20., szerda 09:16

A Magyar Országos Horgász Szövetség közleménye - Megkezdődött a XIX. Pontyfogó Világbajnokság Kaposváron
    Kaposvár, 2017. szeptember 20., szerda (OTS) - A kedd este megtartott ünnepélyes megnyitóval hivatalosan is megkezdődött a XIX. Pontyfogó Világbajnokság, ahol a Desedán kialakított versenypályán huszonhat ország 156 versenyzője, országonként 3 párossal, valamint együtt csapatban indulva küzd meg a világbajnoki címért. A nemzeti csapatot Papp József szövetségi kapitány és Tóth Zoltán másodkapitány vezeti, tagjai a Gerencsér Gábor, Banka Pál páros (VB páros 7. és csapat 8. hely 2016-ban, kétszeres OB 2. helyezettek, kétszeres Klubcsapat OB 1. helyezettek); Roskó Péter, Gazdag Zoltán páros (kétszeres Klubcsapat OB páros 1. helyezettek); valamint a Honyák Gábor, Végh Róbert páros és a Halász Attila, Győri Mihály páros.

    Ötven évvel ezelőtt, 1967 augusztusában, Dunaújvárosban rendezték meg a CIPS égisze alatt a 14. Édesvízi Sporthorgász Világbajnokságot, mely esemény mérföldkő volt a magyarországi horgászsport életében és egyben elhozta annak fellendülését is. Bő 40 évvel később, 2008 augusztusában szintén hazánk adott otthont a szolnoki versenypályán egy újabb, ezúttal a 15. Női Horgász Világbajnokságnak, ahol a magyar csapat több ezer sporthorgász jelenlétében fényesen csillogó aranyérmet szerzett. Sikeres pályázata eredményeként, közel 10 év szünet után Magyarország ezen év augusztusában ugyanitt, ugyanilyen sikeres világbajnokságot rendezhetett, s versenyzőink ismét szépen csillogó érmekkel lettek gazdagabbak.

Szűk egy hónap után most a somogyi megyeszékhelyen, Kaposváron van a sor, már a Pontyfogó Világbajnokság apropóján. Nem véletlenül esett ide a választás, mivel a több, mint négyszázezer regisztrált magyar horgászból csak a helyileg szervesen ide tartozó Desedán, a verseny színhelyén évről évre több ezer ember váltja ki a szükséges engedélyeket. Maga a szabadidős, rekreációs sporthorgászat bázisára építkező, hivatalosan is sportnak elismert versenyhorgászat eredményessége pedig vetekszik a hagyományos sikersportágakkal is, mivel a versenyzők az elmúlt másfél évtizedben több tucat érmet szállítottak a különböző világversenyekről. Magyarországon mára már elismerten nemzetgazdasági jelentőségű a horgászati és horgászturisztikai ágazat, s az abban elköltött pénz mellett maga a horgász, a horgászturista is fontossá vált az állami költségvetésnek.

Sokan fogtak össze annak érdekében, hogy a világbajnokság gördülékeny, sikeres legyen. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Földművelésügyi Minisztérium, Kaposvár megyei Jogú Város Önkormányzata mellett a "Magyar Csapat" szövetségi sporttámogatási rendszer partner cégei, valamint a jelen rendezvény eseti támogatói biztosították a nyugodt megrendezéshez szükséges pénzügyi hátteret, a segítők pedig biztosítani fogják a verseny nyugalmát és annak tisztaságát. Megtisztelő, hogy a világbajnokság fővédnöki címét dr. Fazekas Sándor, a Földművelésügyi Minisztériumot vezető miniszter vállalta el. Magára a versenyre szerda déltől szombat délig, 72 órás folyamatos időtartamban kerül sor, majd szombaton este 19:00-i kezdettel a Városi Sportcsarnok ad otthont a díjkiosztó ünnepségnek.

     MOHOSZ Elnöksége

Kaposvár, 2017. szeptember 20.

MOHOSZ - A vizek, a halak, a horgászok érdekében és védelmében!
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.