OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2017. szeptember 20., szerda 12:48

Keresztényi derű és hitvallás - a közmédia ezen az őszön is megmutatja nézőinek és hallgatóinak a kereszténység értékeit
    Budapest, 2017. szeptember 20., szerda (OTS) - A magyar közmédia a Médiatörvényben is előírt feladata alapján kiemelt figyelmet fordít a hazai vallási élet és a keresztény örökség hiteles bemutatására, hiszen a kereszténység nem a múlt, hanem a jövő része.

    A Duna Televízión nyolc, míg a Kossuth Rádióban tíz vallás és felekezet műsorai láthatók vagy hallhatók. Minden egyház jelentkezik hitéleti magazinokkal, egyházi hírekkel és istentiszteletek, misék közvetítésével. Az általánosabb megközelítésű vallási műsorok vezérelve az ökumenikus szemlélet. A Dunán jelentkezik az Isten kezében című portré-dokumentum műsor, amelyben híres emberek vagy példamutató közösségek életét ismerhetik meg a nézők minden héten.

Fiatalokra fókuszáló sorozat az Új nemzedék, amely középiskolás és egyetemista fiatalok történetein keresztül mutatja meg a fiatalok hitét. A műsor kéthetente jelentkezik a Dunán. Önkéntesek címmel egy havi riportműsor pedig a kereszténység és az önkéntesség kapcsolatát ismerteti, A sokszínű vallás c. műsor pedig továbbra is a kisebb egyházaknak ad lehetőséget a bemutatkozásra.

Október 21-én az altöttingi zarándoklaton forgat a köztelevízió főadója, mely a nyugati magyar katolikusok egyik legfontosabb ünnepe.

További őszi műsorkülönlegességgel is várja a közmédia a vallási műsorok nézőit. Az 500 éves reformáció jegyében október elsején 14.05-től a "Re: formáció - Megújuló világ" című protestáns középiskolai műveltségi és vallástörténeti vetélkedő látható az M5 műsorán. Ugyanezen a napon ünnepi református istentiszteletet láthatnak a Duna televízió nézői Kolozsvárról, a Protestáns Teológiai Intézetből Balog Zoltán és Orbán Viktor részvételével 13.00 és 16.00 óra között.

A Magyarországi Evangélikus Egyház megrendelésére készült el Richly Zsolt 10 részes, Luther Márton életét bemutató rajzfilmsorozata, amely október elejétől lesz látható a Dunán. A Reformáció500 emlékévet egy ökumenikus Istentisztelet zárja október 31-én 10.00 órától a Papp László Arénában, ami a Duna televízió két órás élő közvetítésén keresztül követhető.

Szenteste vigilia misét közvetít Rómából Ferenc pápa celebrálásban a Duna World, majd éjféli misével jelentkezik a Duna. December 25-én a pedig a karácsonyi református istentiszteletet közvetíti a nemzeti főadó a Debreceni Nagytemplomból, majd Rómából az Urbi et orbi áldást követhetik figyelemmel nézőink.

MTVA Sajtóosztály
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.