OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2017. október 10., kedd 13:30

Varázsló a Margitszigeten
    Budapest, 2017. október 10., kedd (OTS) - Az egykori detroiti fekete srác, a visszafogottan elegáns, ugyanakkor "idealizmustól fűtött benyomást keltő" dj-zeneszerző és producer az utóbbi évtizedben Európával kezdődően az egész világot meghódította az elektronikus és a klasszikus zene egyedi ötvözetéből létrehozott grandiózus munkáival. Jeff Mills koncertjeivel határozottan új minőséget hozott a szcénába. A techno mágusával legközelebb 2018 nyarán a Budapesti Nyári Fesztivál vendégeként találkozhatunk a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, ahol az Óbudai Danubia szimfonikus zenekarral A bolygók című előadást mutatja be.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20171010_001.jpg

Mills ott volt Detroitban a 80-as években a műfaj születésénél. Bandájával az Underground Resitance-szel szembe szálltak a kommersz zeneiparral, fekete harci jelmezükkel is azt üzenték, hogy küldetéssel érkeztek: szerették volna megtölteni a műfajt tartalommal. Mills ennek jegyében személyesen is arra törekedett, hogy a technót összehozza a komolyzenével. A varázslat sikerült: 2006-ban debütált a Montpellier-i Szimfonikusokkal a beszédes, úgynevezett epikus techno vonulatba tartozó Blue Potential című koncertjével. Nagyon tudatos és koncentrált művész, aki az intuícióját és az elmélyültségét is munkaeszköznek tekinti, minden egyes hangról pontosan tudja, hogy mi a szerepe és milyen hatást kell kiváltania. Csendes lényében van valami a nagy világmegváltók idealizmusából, nem csoda, hogy koncertjeiben komoly szerepet kap a misztérium és a meditáció. A technót a privát időből kiragadó rituális zenékkel rokonítja és az akcionizmus sem áll távol tőle, hiszen tudja, hogy olyan robbanó elegyet birtokol, amely tele van mozgósító energiákkal, és hogy az érzelmekre és a tudatra is intenzíven ható zenéje akár politikai célokra is felhasználható. Millst érdekli a közélet és a politika, foglalkoztatják a világ nyugtalanító történései és a gondolat, hogy működését miképpen állíthatná pozitív társadalmi folyamatok szolgálatába.

Megjelenésére dizájnos minimalizmus és letisztultság jellemző, ahogy műveinek megjelenésére is. Trailereiben gyakran légies művészként, nagybetűs alkotóként látjuk keverőpultjai, szekvenszerei, dobgépei és a high-tech kütyüi között, a semmi (vagy a minden) fehér háttere előtt, az eredmény pedig valami lélekig hatoló, olykor a lágyságig érzékeny és kifinomult hangzás, amelynek rezdülésin át a közönség 8-80 évesig mozgásba lendül, és kapcsolatba kerül az Univerzummal.

2018. július 13-án A bolygók és az univerzum lüktető energiáit, futurisztikus morajlását és harmóniáit varázsolja a Margitszigetre. A techno mágusa a maga keverőpultjain, a vele érkező Christophe Mangou karmester pedig az Óbudai Danubia Zenekar tagjait irányítva elevenítik meg a velőig ható, univerzális zenét a csillagok alatt, és útjára eresztik egyenesen a végtelenbe.

További információk és jegyvásárlás: www.szabadter.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.