OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2017. november 15., szerda 11:25

Tóalmáson megkezdődött az Árpád út, a Jókai utca, valamint a József Attila utca útburkolatának felújítása
    Tóalmás, 2017. november 15., szerda (OTS) - A Tóalmás Községben a legújabb nyertes pályázatnak köszönhetően megvalósul 3 utca - az Árpád út, a Jókai utca valamint a József Attila utca - egy-egy szakaszán a szilárd útburkolat felújítása. A fejlesztésnek köszönhetően gyorsabban elérhetővé válik a községi óvoda, általános iskola, és orvosi rendelő, növelve a lakosság komfortérzetét. A fejlesztéssel érintett területeken 1691 m2 területű zöldsáv kerül kialakításra 152 db fa elültetése mellett, kihelyezésre kerül 5 db jelzőtábla, továbbá rendezésre kerül a csapadékvíz elvezetés is. A fejlesztés 95%-os támogatási arány mellett, bruttó 45,57 millió forint támogatással valósul meg.

    A PM_ONKORMUT_2016/57 azonosítószámú, "Tóalmás Község belterületi utak és csapadékvíz elvezető árkok felújítása" elnevezésű projekt keretében a kivitelezési munkákat közbeszerzési eljárás keretében a Németh Út Kft. nyerte el. A kivitelezési munkák 2017 szeptemberében megkezdődtek.

A projekt a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával, a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2020 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból valósul meg.

A bruttó 45.575.576,- Ft összegű vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően megvalósul a gyűjtőútként funkcionáló, jelentős gépjárműforgalomnak kitett Árpád út Fő út Béke út közötti, a Jókai utca Fő út Kossuth L. utca közötti, és a József Attila utca Rákóczi F. utcától az Óvodáig tartó szakasza szilárd útburkolatának felújítása, melyhez kapcsolódóan zöldsáv is kialakításra kerül faültetés mellett, illetve a fejlesztéssel érintett területen elhelyezésre kerül 5 db új jelzőtábla is. Fentieken túl az érintett területen rendezésre kerül a hosszú idő óta problémát jelentő csapadékvíz elvezetés.

A projektnek köszönhetően több, a lakosok mindennapjait tekintve fontos közintézmény gyorsabban megközelíthetővé válik, emellett a felújításoknak köszönhetően javul a közlekedés biztonsága, ami növeli a lakosság komfortérzetét. A csapadékvíz elvezetés rendezése által csökken a környezetterhelés.

A projekt befejezésére várhatóan 2018 tavaszán kerül sor.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.