OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2017. november 20., hétfő 09:00

Nyílt levél a döntéshozókhoz: Gátra fel a római parton!
    Budapest, 2017. november 20., hétfő (OTS) -

    1.§/ Lehetőleg kerülni kell környezetvédelmi - szakmai ügy lapos elpolitizálását (pártpolitikák, ellenzéki zászlóbontás, népszavazás), mert ez nem az ügynek használ, a valódi műszaki-városrendezési kérdéseket nagy ívben elkerüli. És csak borzolja a laikusok indulatait pro és kontra. Ezt az előkészítési korszakot le kell végre zárni - tanulságaival együtt természetesen.

2.§/  Az eddig felvezetett "A" (hivatalos) és  "B" (Nánási ellenzéki) alternatívák csak arra jók, hogy továbbra is csak egymással vitatkozzanak a képviseleti demokrácia szabályai mentén - valódi megoldást, kölcsönösen elfogadhatót nem kínálnak. Ezzel végre a Hivatalnak is önkritikusan számot kéne vetnie. Így jobban jár annál, mintha utólag kívülről érné a társadalom-ökológia kritikája az évtizedes előzményeket illetően.

3.§/ Szükség van tehát a valódi kompromisszumot és kölcsönösen elfogadható kiutat jelentő "C" variánsra (ld. mellékletek: mobil gátat, de a tárgyi telkek hátsó határvonalára, ettől befelé kiszabályozva a szerviz és közmű út 6 méterét!). Mindenki jól járna vele. A jelenlegi tulajdonosi érdekek is - hozhatnának némi "áldozatot" az ügy békés lezárása érdekében, ha már rossz- vagy jóhiszeműen elfoglalták az árteret. A lakossági közösségek pedig fástól, érintetlenül visszakapnák az általuk használt árteret.).

4.§/ Mindezek tisztázására legalább egy Térségalkalmassági Hatásvizsgálatot, jobb esetben Szabályozási Tervet (KSZT) kell készíteni az érintett területről. A közmű- és talajmechanikai tervezés nem elegendő, főként úgy nem, hogy a FCSM a generáltervező! Kompetens várostervezés nélkül nem megy. Ez nem játék a paraméterekkel, és nem is csak "arculattervezés". (ingatlanrendezésről is szó van).

5.§/ A javasolt várostervezési művelet elvégzésére független városrendezési szaktervezők generális bevonására van szükség. A "királyi" XYZK viszont ebben a témában már leszerepelt, bevonása generáltervezőként nem javasolható. Legalább a tervezés kérdésében legyünk következetesen "képviseleti demokratikusak"!

Budapest, 2017 október 30.

Tisztelettel: Raab József Mihály okl. építészmérnök, ex-vezető főtanácsos és ex-olimpiai témafelelős az FPH-ból - 25 évig óbudai lakos és "gátőr"
(1-204-5322, 06/20-233-3528). (jraab@t-online.hu)
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.