OTS Üzleti Sajtószolgálat
2018. november 16. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2017. december 5., kedd 09:00

Ünnepi hangulat, vidámság és sok látogató az első adventi hétvégén a városháza fényligetében
    Budapest, 2017. december 5., kedd (OTS) - Gyerekprogramokkal indult és nagyszerű hangulatban startolt az első adventi hétvége programkavalkádja, amely még három héten át minden hétvégén, egész napos programokkal várja az idelátogató családokat egészen karácsonyig. A csíksomlyói Árvácska Együttes fesztiválnyitó hagyományőrző műsorán Áder János köztársasági elnök is tiszteletét tette, az első adventi vasárnapon pedig nemcsak az óriás adventi koszorú lángja, hanem Budapest díszvilágítása is felgyúlt.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20171205_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20171205_002.jpg

December 1-én, pénteken délután a Csíksomlyói Árvácska Együttes karácsonyváró műsorára egészen megtelt a vásár barátságos üvegháza. Az Árvácskák adventi előadásán Áder János köztársasági elnök és felesége is részt vett és ajándékokkal köszöntötték az Árvácska gyermekotthon lakóiból álló együttest, akik hagyományos, klasszikus és modern egyházi énekeket, verseket, népdalokat, népies gyerekdalokat és táncokat hoztak ajándékba. Az ezt követő esti Petruska-koncert, ahol a saját dalok mellett karácsonyi szerzemények is elhangzottak, sokak szívét varázsolta el, s ezzel kezdetét vette a négyhetes kulturális programsorozat. Szombaton délelőtt a Pesti Magyar Színház társulata tréfás interaktív játékkal szórakoztatta a gyerekeket Huzavona - Játsszunk pantomimet! címmel, majd kézműves foglalkozások kezdődtek, délután pedig az Önként és Dalolva Társulat koncerttel és közös énekléssel varázsolt ünnepi hangulatot az üvegházba. A szombat esti zenés gálaműsoron a Pesti Magyar Színház musicaljeinek dalai csendültek fel.

Az első adventi vasárnap délelőttje Fabók Mancsi Bábszínházának népi betlehemes játékával telt, délután pedig Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán főpolgármester-helyettes meggyújtotta az adventi koszorú első gyertyáját, mellyel egy időben felgyúltak Budapest ünnepi fényei is.

A karácsonyig tartó adventi programsorozatról és vásárról bővebben a www.adventbudapest.hu weboldalon tájékozódhatnak.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.