OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. január 10., szerda 14:17

A legyőzhetetlen szerelem meséje - Nagyszabású operettbemutatóval készül a Budapesti Nyári Fesztivál jubileumi évadára
    Budapest, 2018. január 10., szerda (OTS) - A nagyoperett műfaja Kálmán Imre örökzöldjével, a Cirkuszhercegnő új bemutatójával tér vissza a Margitszigeti Szabadtéri Színpadra a Budapesti Nyári Fesztivál keretében július 20-án és 21-én este. A látványos, szívhez szóló és cirkusszal fűszerezett grandiózus operett a Miskolci Nemzeti Színházzal együttműködésben jön létre, rendezője pedig a műfajban otthonos Szabó Máté, a miskolci teátrum művészeti vezetője.

    A szigeti nagyszínpad idén 80 éves történetének kezdeteitől jelen levő egyik legkedveltebb zenés szórakoztató színpadi műfaja, a nagyoperett a legendás Kálmán Imre egyik legnépszerűbb darabjával tér vissza több mint egy évtized kihagyás után a nyári színház repertoárjába.

"Írtam már olyan operetteket, ami színházban, színház előtt, színház mögött játszódtak, most olyat szeretnék írni, amelyik egy cirkuszban játszódik - vezette fel új darabötletét alkotótársainak Kálmán Imre 1925-ben, mely után fél évvel hatalmas sikerrel be is mutatták azt, először Bécsben - ahol több mint 300 előadással sikerszériát futott be - majd Budapesten, Párizsban, Londonban, Szentpétervárott, egy éven belül pedig a new yorki Broadway-en is. A legismertebb és máig legnépszerűbb magyar operettszerző darabja a Csárdáskirálynő és a Marica grófnő mellett az egyik legtöbbet játszott operettje, mely nemcsak lehengerlő, grandiózus zenéje, igényes áriái és elsöprő fináléja, hanem a cirkuszi világgal ízesített egyedi világa miatt is a közönség egyik legnagyobb kedvence.

A Cirkuszhercegnő, mint valamennyi operett olyan merész, olykor valószerűtlennek tűnő, sőt gátlástalan álmodozásból szőtt mese, amit a valóság sokszor fanyar, sokszor keserű ízei fűszereznek, a végeredmény mégis egzotikusan édes és varázslatos. A történetet ráadásul nemcsak légtornászok, bohócok és állatidomárok népesítik be, hanem gyönyörű hölgyek, titokzatos arisztokraták, és sebzett szívű katonatisztek is. De mit tudott ezen túl a zseniális Kálmán Imre, mi lehet az oka a dédanyáink fiatalságának idején, a két világháború között, német nyelven íródott Cirkuszhercegnő töretlen népszerűségnek, amely a 1926-os bécsi premier óta még napjainkban is tart? Az andalító, de fordulatos történet, az elsöprő látványvilág, a kulisszák mögötti titkok lelepleződésének illúziója, köznapi voyeurizmus vagy esetleg lappangó, mélyebb összefüggések? Ebben a mesében a cirkusz világa mögött felsejlik az arisztokrácia vonzó, de rejtett hazugságoktól sem mentes titokzatos élete, a tét pedig nem más, mint a mindent elsöprő és felülíró szenvedély, a tiltott, vágyott, de az életben meglehetősen ritka boldogság megtalálása.

A Szabad Tér Színház és a Miskolci Nemzeti Színház közös bemutatóját 2018. július 20-án és 21-én, két alkalommal láthatja a budapesti közönség a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon Dobó Enikő és Miller Zoltán főszereplésével.

www.szabadter.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.