OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. január 11., csütörtök 09:34

Európai Uniós támogatással alternatív autóipari alapanyagok kutatásába kezd a Knorr-Bremse és a kecskeméti Neumann János Egyetem konzorciuma
    Kecskemét, 2018. január 11., csütörtök (OTS) - A kecskeméti székhelyű Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. és a kecskeméti Neumann János Egyetem konzorciuma 350 millió forint (~ 1,1 millió EUR) keretösszegű vissza nem térítendő támogatást nyert K+F együttműködésük erősítésére, kibővítésére, mely projektben új, alternatív gumi és polimer anyagokat kutatnak autóipari felhasználásra. A projekt keretében és eredményeinek későbbi felhasználásával új, a haszongépjármű légfékrendszerek követelményeinek jobban megfelelő alapanyagok kerülnek kifejlesztésre, hogy azok a Knorr-Bremse termékeiben hasznosulva növeljék a vállalat piaci versenyképességét.

    A GINOP-2.2.1-15 K+F versenyképességi és kiválósági együttműködések című pályázati felhívás keretében elnyert támogatás segítségével induló "Új fejlesztésű alapanyagok, nano-kompozitok alkalmazása sűrített levegős fék- és segédrendszerek tervezésében" (GINOP-2.2.1-15-2017-00077) című kutatás-fejlesztési projekt során olyan új eljárásokat és nano-kompozitokat tartalmazó alapanyagokat kutatnak, elsősorban műanyag és gumi anyagtudományi területen, melyek eredménye hosszútávú versenyelőnyt jelent a Knorr-Bremse számára és iránymutató megoldásokat kínál a hazai autóipar részére. Ezen eredmények alkalmazásával és a funkcionális újdonságok megvalósításával új prototípus rendszerek kerülnek kifejlesztésre. A Neumann János Egyetemmel való együttműködés a helyi tudásbázist és a kutatók ipari beágyazottságát növeli, a partnerek hosszútávú együttműködését elősegíti. A fejlesztésben kb. 30 kecskeméti mérnök és 16 egyetemi kutató vesz részt.

A Knorr-Bremse 1995 óta végez kutatás-fejlesztési tevékenységet Budapesten és Kecskeméten és hazánkban a multinacionális vállalatok között elsőként hozott létre Kutatás-fejlesztési Központot. A pályázatban szereplő kutatás-fejlesztési projekt megvalósulása a partnerek között már korábban is meglévő K+F+I együttműködést mélyíti tovább, amelynek során hatékony együttműködésre, tudástranszferre kerül sor a konzorciumi partnerek között.

A Knorr-Bremse AG vállalati profilja

A Knorr-Bremse kötött pályás járművek és haszonjárművek fékrendszereinek piacvezető gyártóvállalata, valamint ezek további alrendszereinek beszállítója, melynek forgalma a 2017-es évben több mint 6 milliárd euró volt. Több mint 30 országban, csaknem 25,000 alkalmazottja fejleszt, gyárt és kiszolgál fék-, ajtó- és-hajtóművezérlő, valamint üzemanyag-takarékosságot szolgáló rendszereket, HVAC és vezető asszisztens rendszereket illetve torziós lengéscsillapítókat és a hajtáslánc rendszerek területére vonatkozó megoldásokat. Mint technológiai vezető a vállalat már 1905 óta járul hozzá termékeivel jelentős mértékben a közúti és vasúti biztonsághoz az utakon. Világszerte több mint egy milliárd ember bízza magát a Knorr-Bremse rendszereire nap, mint nap.

A Neumann János Egyetem profilja

A Neumann János Egyetem a Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola integrációjának eredményeként létrejött alkalmazott tudományok egyeteme emberközpontú, egész életen át tartó kötődést és tanulást biztosító intézmény, amely hazai és nemzetközi versenyképességét a legkorszerűbb eszközök és módszerek alkalmazására építi, harmonikusan együtt él társadalmi és gazdasági környezetével. Az intézmény legfőbb jellemzője, hogy nyitott az innovációra, gyorsan és rugalmasan reagál minden kihívásra, ezért több területen egyedülálló eredményt ért el. Magyarországon először vezette be a cégek és az egyetem együttműködésén alapuló duális képzést, amellyel az eddiginél szorosabbra fonta egyébként is széles körű gazdasági kapcsolatait.

Kapcsolattartók:
Bucsai Edina
Marketing Munkatárs
Tel:  +36 (76)511 738
Fax: +36 (76)511 100    
E-Mail: edina.bucsai@knorr-bremse.com                

Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft
Georg Knorr u. 8
6000 Kecskemét
www.knorr-bremse.hu

Dr. Weltsch Zoltán
Projektmenedzser
Tel:  +36 (20) 2388144
Fax: +36 (76) 516 399
E-Mail: weltsch.zoltan@gamf.uni-neumann.hu            

Neumann János Egyetem
Izsáki út 10.
6000 Kecskemét
http://www.uni-neumann.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.