OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. január 23., kedd 12:21

Innovatív, nagy hozzáadott értékű gyógyszerhatóanyagok és -készítmények kutatás-fejlesztése kardiológiai, onkológiai és a központi idegrendszeri betegségek területén
    Budapest, 2018. január 23., kedd (OTS) - Az Egis Gyógyszergyár Zrt. közel 500 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által meghirdetett "Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása" című pályázaton kardiovaszkuláris, onkológiai és központi idegrendszeri gyógyszerkészítmények fejlesztésére. A vállalat több tucat hatóanyagot és gyógyszerkészítményt fejleszt a pályázati forrás bevonásával megvalósuló, 2017-ben megkezdett projekt keretében.

    A gyógyszerfejlesztések révén új, korszerű, ugyanakkor gazdaságosan előállítható, a betegek széles köre számára elérhető és könnyen alkalmazható termékek kerülnek hazai és nemzetközi forgalomba, amelyek hozzájárulnak a magyar lakosságot leginkább érintő megbetegedések megfelelő ellátásához, így hazánk kedvezőtlen halálozási mutatóinak javításához is.

A projekt újdonságtartalmát új generikus készítmények és az adott hatástani területen újdonságot jelentő gyógyszerek, például új fix dózisú kombinációs készítmények adják. A kétéves futamidő alatt egyes termékfejlesztések befejeződnek, mások a laboratóriumi szintű hatóanyag kutatástól kiindulva a készítményfejlesztésig bezárólag különböző fejlesztési fázisokat érnek el. Három termék legkésőbb a projektfenntartási időszak végére várhatóan piacra is kerül.

Az Egis kutatás-fejlesztési szakemberei a projekt keretében új gyógyszer-technológiai és analitikai eljárásokat dolgoznak ki. Az így megszerzett tudás alkalmazható lesz más, nem e projekt keretében végzett hatóanyag- és készítményfejlesztésekben, illetve továbbfejlesztésekben is.

A fejlesztések szakmai és infrastrukturális hátterét az Egis jelentős részben a saját kutatóbázisára támaszkodva biztosítja. A belső erőforrások kiegészítésére és erősítésére a vállalat bevonja a kutatásokba a hazai és nemzetközi tudományos életben elismert eredményekkel és referenciákkal rendelkező MTA Természettudományi Kutatóközpont Gyógyszerkémiai Kutatócsoportját, valamint a H-ION Kutató, Fejlesztő és Innovációs Kft-t is.

A fejlesztési ráfordítások gazdasági megtérülését a fennálló piaci igények biztosítják. A projekt eredményei a várakozások szerint tovább erősítik az Egis Gyógyszergyár Zrt. regionálisan meghatározó piaci pozícióját és nemzetgazdasági jelentőségét.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.