OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. február 5., hétfő 09:34

Így változtak autópályamatrica-rendszer pótdíjszabályai
    Budapest, 2018. február 5., hétfő (OTS) - A hazai díjköteles úthálózat érintő alapvető változások léptek életbe 2018. január 1-jén. A díjrendelet felhasználóbarát módosításának következtében a jóhiszemű, a szolgáltatásért fizetni hajlandó autósok figyelmetlenségének vagy tájékozatlanságának szankcionálása jelentős mértékben enyhül. A jogszabályalkotó szándéka szerint a díjrendelet módosításait az e-matrica-rendszer több éves működési tapasztalatai, valamint az úthasználók és a szakmai szervezetek visszajelzéseivel összhangban fogalmazták meg. A legfontosabb változások a következők:

    
Az e-matrica megvásárlását megelőző 60 percben nem szabható ki pótdíj

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a díjköteles útra lépéstől számítva 60 perc áll rendelkezésére, hogy az autós úthasználati jogosultságot vásároljon, amennyiben ezt korábban nem tette meg. Ezáltal elkerülhetővé válik, hogy a díjköteles úthálózatra véletlenül felhajtók pótdíjat kapjanak, hiszen a 60 perces időablak elegendő a jogosultság beszerzésére, az https://e-autopalyamatrica.hu weboldalon például mindössze néhány percet vesz igénybe az online vásárlás.

Változik a pótdíjmaximalizálás is

A díjrendelet eddig is ismerte a pótdíjmaximalizálás lehetőségét, vagyis azt, hogy adott időszakban keletkezett kettőnél több pótdíjfizetési kötelezettségét az úthasználó egy maximalizált, két alappótdíjnak megfelelő összeggel egyenlítheti ki. Ezt eddig az első felszólító levél kézhezvételét követő 15 naptári napon belül kellett kérvényeznie. A rövid határidő miatt azonban sokan maradtak le erről a lehetőségről, ezért a módosított díjrendelet szerint a kérelem benyújtására mostantól 75 nap áll rendelkezésre. Ezzel párhuzamosan megszűnik az a korlátozás is, hogy a maximalizálási kérelmet egy rendszámra vonatkozóan évente csak egy alkalommal lehet benyújtani.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.