OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. március 5., hétfő 15:15

150 év a Főváros biztonságos ivóvízellátásának szolgálatában
    Budapest, 2018. március 5., hétfő (OTS) - A Fővárosi Vízművek 1868 óta van jelen a nap 24 órájában a budapestiek otthonában

    Hagyomány és innováció a mottója a Fővárosi Vízművek 2018-as, jubileumi évének. A másfél évszázados múltra visszatekintő, a hagyományokra és az elődökre büszke, de megújulni képes, az új szemléletmódnak és technológiának tág teret biztosító, a szolgáltatói és műszaki tevékenységét folyamatosan fejlesztő társaság egész éven átívelő eseménysorozatának középpontjában a fővárosi víziközmű-szolgáltatás történelmének és hátterének bemutatása áll.

2018 a Fővárosi Vízművek történetében fontos mérföldkő, hiszen másfél évszázaddal ezelőtt, 1868-ban létesült az Első Pesti Vízmű a Flotillenplatzon, a mai Parlament helyén. Ekkortól számítjuk a Fővárost azóta is egészséges ivóvízzel ellátó társaság történelmét. Az elmúlt 150 évben a fővárosiak és mind több agglomerációban élő mindennapjai elképzelhetetlenek lettek volna a Fővárosi Vízművek tevékenysége nélkül, amely - hála elődeinknek a technológia kialakítása során tanúsított előrelátásának és a másfél évszázad alatt egymást váltó szakemberek felhalmozott tudásának és tapasztalatának - a háborúk és forradalmi események alatt is mindvégig folyamatos és magas színvonalú volt. Napjainkban pedig elmondhatjuk, hogy a Fővárosi Vízművek nemcsak hazai viszonylatban számít a víziközmű-szolgáltatás meghatározó tényezőjének, hanem mind több sikeres nemzetközi projekt is kötődik a társaság nevéhez.

Bár azt az elvet követjük, hogy egy ivóvíz-szolgáltató akkor teszi jól a dolgát, ha láthatatlan, ezt az évfordulót kivételesen szeretnénk arra is felhasználni, hogy az ellátási területünkön élőkkel több személyes találkozás során jobban megismertessük tevékenységünket, azt a szép és felelősségteljes munkát, amit kollégáink a háttérben nap nap után végeznek a biztonságos és magas színvonalú vízszolgáltatás érdekében, és ily módon is felhívjuk a figyelmet a világ számos táján napjainkban mind inkább felértékelődő egészséges ivóvíz értékére és fontosságára.

Az évforduló alkalmából a Fővárosi Vízművek emblémája is kiegészült egy, a 150 éves történelemre való utalással. 2018-ban a Víz Világnapjához kapcsolódóan a jövő nemzedéke, az iskolai csoportok számára megnyílnak a társaság nagyközönség elöl egyébként elzárt létesítményeinek kapui, kezdve a Fővárosi Vízművekkel szinte egyidős, 1869-1871. között épített, építészeti megoldásait és esztétikai értékét tekintve is rendkívüli, a mai napig üzemelő Kőbányai medencétől egészen a legújabb és legkorszerűbb technológiát felvonultató, Közép-Európa legjelentősebb környezetvédelmi beruházásaként megépült Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telepen át a közelmúltban átadott Budakeszi Szennyvíztisztító Telepig. "150 előadás az iskolákban" címmel cégtörténeti és szemléletformáló előadássorozat keretében első kézből, az egy-egy óra idejére tanárokká váló Vízműves munkatársak közvetítésével ismerkedhetnek a társaság szolgáltatási területén tanuló diákok a fővárosi vízellátás múltjával és jelenével. A megújult személyes ügyfélszolgálati irodában pedig minden 150. ügyfélnek ajándékkal kedveskednek.

Az év során időről időre újabb meglepetésprogramra számíthatnak mindazok, akik a mindennapokban a csapból folyó vízen keresztül már jó ismerősei a társaságnak, de a kulisszák mögött folyó munkáról talán kevesebbet tudnak. Így válhat a szolgáltató és a szolgáltatást igénybe vevők számára 2018 az egészséges ivóvíz és a biztonságos ivóvízellátás évévé.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.