OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. április 20., péntek 10:18

150 év - 150 rendhagyó óra a vízről Vízművesektől
    Budapest, 2018. április 20., péntek (OTS) - A Fővárosi Vízművek 50 munkatársa tart általános iskolai előadásokat a Víz Világnapjától a Föld Napjáig.

    A Fővárosi Vízművek vezérigazgatója Veres Pálné Gimnáziumban tartott órájával vette kezdetét március 22-én az az iskolai előadássorozat, melynek keretében az idén fennállásának 150. évfordulóját ünneplő Fővárosi Vízművek munkatársai 150 rendhagyó tanóra keretében hívják fel a szolgáltatási területükön élő általános iskolás diákok figyelmét a víz értékére és az ivóvízellátás hátterében rejlő munka kulisszatitkaira.  

49 budapesti és Szigetmonostortól Százhalombattáig 9 agglomerációban lévő iskola mintegy 3 000 diákja és közvetítésükkel családtagjaik nemcsak arra kaphatnak választ, hogyan kerül a víz a víznyerő helyekről a poharunkba, de olyan, a mindennapjainkat meghatározó kérdésekről is szó esik, mint hogy milyen élettani és környezetvédelmi előnyei vannak a csapvízfogyasztásnak, vagy hogyan állapíthatjuk meg, elég hidratált-e a szervezetünk.

Az ideiglenesen tanári szerepet vállaló 50 Fővárosi Vízműves munkatárs között asszisztenstől a mérnökön át az informatikai, ügyfélszolgálati és biztonsági igazgatóig megtalálható a társaság valamennyi tevékenységének képviselője. Sokan egykori iskolájukba látogatnak vissza immár Vízműves színekben, mások gyermekük oktatási intézményében állnak ki egy-egy órára a katedrára. Az azonban minden előadóban közös, hogy komoly előkészítő munka és felkészülés áll mögöttük. A közösen összeállított, alsó és felső tagozatos diákok számára egységesített előadásokat a bemutatott kísérletek teszik még kézzelfoghatóbbá és viszik még közelebb a diákokhoz.  Az órák végén pedig ajándékkal búcsúznak az alkalmi tanárok a diákjaiktól.      

Az első előadássorozat a Föld Napján az óbudai Dr. Béres József Általános Iskolában zárul, ahol ezúttal a Fővárosi Vízművek ügyfélszolgálati igazgatója áll majd a katedrán. Az egész napos tematikus víznap keretében a Fővárosi Vízművek mozgó kiállításával, az Infomobillal is ismerkedhetnek a gyerekek. Emellett szerelhetnek tolózárat, közelről is szemügyre vehetnek egy igazi tűzcsapot, és az óriás puzzle-ból kirakhatják a Vízművek legismertebb létesítményeit.

Az előadássorozat első szakaszának pozitív fogadtatására való tekintettel továbbra is várja a Fővárosi Vízművek az érdeklődő iskolák, osztályok jelentkezését, akik szívesen hallanának a vízről első kézből, a Fővárosi Vízművek munkatársaitól a szeptembertől induló új félévben. Csupán csak egy e-mailt kell küldeni a 150eloadas@vizmuvek.hu e-mail címre.

Fővárosi Vízművek
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.