OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. április 26., csütörtök 12:15

A Westinghouse AP1000®-es atomerőművében megkezdődik az üzemanyag-betöltés - Mérföldkő a Westinghouse technológiájának bevezetésében
    Szanmen, Kína, 2018. április 26., csütörtök (Business Wire/OTS) - A Westinghouse Electric Company, a China State Nuclear Power Technology Corporation (SNPTC) és a CNNC Sanmen Nuclear Power Company Limited (SMNPC) ma bejelentette, hogy a világon az első AP1000 típusú, továbbfejlesztett nyomottvizes reaktorral ellátott, atomerőmű, amely a kínai Csecsiang tartományban, Szanmenben található, megkapta az üzemanyag-betöltési engedélyt a kínai Nemzeti Atombiztonsági Hivataltól (National Nuclear Safety Administration [NNSA]), és már meg is kezdődött az elsődleges üzemanyag-betöltés.

    "Ma a Westinghouse és AP1000-es atomreaktor-technológiánk szempontjából egy rendkívül fontos mérföldkőhöz értünk" - nyilatkozta José Emeterio Gutiérrez, a Westinghouse elnök-vezérigazgatója. "A most kezdődő üzemanyag-betöltés igen jelentős lépés a világon az első AP1000-es típusú reaktorral működő atomerőmű ügyfelünk számára való felépítéséhez vezető úton, és fontos bizonyítékot szolgáltat a világ számára modern passzív biztonsági rendszereink előnyeiről."

A szanmeni 1-es blokk sikeresen teljesítette az összes szükséges működési, technikai és biztonsági próbát, és megfelelt a kínai szabályozó hatósági ellenőrzéseken is. Az üzemanyag-betöltési folyamatot a reaktorblokk első kritikusságának elérése, a villamosenergia-hálózattal való elsődleges szinkronizálás, majd a teljesítmény rendkívül óvatos, lépésről lépésre való növelése követi, amelynek során elvégzésre kerül az összes teszt és végül 100%-os teljesítménnyel, biztonságosan működni kezd az atomerőmű.

"A projekt e fontos mérföldköve a szanmeni 1-es blokk üzembe helyezési programjának kezdetét jelzi" - magyarázta David Durham, a Westinghouse új projektekkel foglalkozó üzleti egységének (New Projects Business) rangidős elnökhelyettese. "Biztos vagyok abban, hogy csapataink továbbra is magas minőségű munkát fognak végezni - mind Szanmenben, mind a Haiyang és a Vogtle projekt megvalósítása során, illetve a világszerte működő létesítményeknek nyújtott folyamatos támogatás terén."

A Westinghouse és a kínai kormány együttműködéséről, valamint arról a kulcsfontosságú szerepről, amelyet a kínai beszállítók játszanak a "tiszta" energia biztosításában, Gavin Liu, a Westinghouse ázsiai régióért felelős elnöke a következőket nyilatkozta: "A Westinghouse büszke arra, hogy hozzájárulhat Kína előremutató atomenergia-programjának megvalósításához, amely olyan létesítmények felépítését célozza, melyek tiszta, a levegőt nem szennyező módon biztosítanak majd elektromos energiát a kínai gazdaság számára. A technológiák átadása, illetve a helyi feltételeknek megfelelő módosítása és infrastruktúra-fejlesztés révén a Westinghouse a jövőben is együtt fog működni kínai partnereivel, és támogatni fogja Kína atomenergia-iparának fejlesztését."

2007-ben a Westinghouse elnyerte a kínai állam által 3+ generációs atomerőművek létrehozására kiírt pályázatot, mely két AP1000-es reaktorblokk felállítását célozta Szanmenben, Csecsiang tartományban és két blokk telepítését Haiyangban, Santung tartományban. A Westinghouse ugyanakkor két további blokkot is épít jelenleg Giorgia államban, Waynesboro közelében a Vogtle erőműben.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20180425005828/en/

Kapcsolat:
Westinghouse Electric Company
Sarah Cassella, +1 412-374-4744
Manager, External Communications
Email: cassels@westinghouse.com

Forrás: Westinghouse Electric Company

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.