OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. május 8., kedd 10:35

Nemzetközi siker a Honfoglaló, a Duna Televízió műsora
    Budapest, 2018. május 8., kedd (OTS) - Az egyik legnagyobb francia produkciós cég vásárolta meg a Duna Televízió műsorán futó, népszerű magyar fejlesztésű online területhódító kvízjáték televíziós változatának jogait.

    A Honfoglaló, a Duna Televízión vetített magyar fejlesztésű kvízjáték már közel öt hónapja látható a közmédia képernyőjén. A Magyarországon és a környező országokban méltán népszerű játék televíziós változatának gyártója, a Show & Game bemutatta a Honfoglaló nemzetközi promócióját és a hozzá forgatott angol nyelvű epizódot az idei cannes-i nemzetközi televíziós vásáron. A jelenleg kizárólag a Duna Televízió műsorán látható Honfoglaló nemzetközi sikerét jelzi, hogy a gyártó szerződést írt alá egy francia produkciós céggel, amelynek értelmében a cég megvásárolta a Honfoglaló gyártási és terjesztési jogait Franciaországra és a francia nyelvű környező területekre (Belgium, Svájc, Andorra francia területei), illetve a francia nyelvű afrikai államokra is.

Az Adventure Line Productions (ALP) egy francia televíziós műsorokat gyártó vállalat, a Banijay Group tagja. Elsősorban a kaland showműsorok specialistája, de ezen felül nemzetközi formátumokat is adaptálnak francia televíziós csatornákra. Az ALP tervei szerint a műsort a francia közszolgálati csatornáknak fogja gyártani és azokon kívánja bemutatni.

A szerződésben érintett megállapodáson felül további tárgyalások folynak a Honfoglaló nemzetközi terjesztéséről és a formátum további országokba történő értékesítéséről.

A Honfoglaló Magyarország legrégebbi, legismertebb internetes játéka. 2002 szeptemberében egy teljesen egyedi játékot sikerült elindítani Bihari Attila korábbi ötlete alapján. A játék az interneten mutatkozott be, először Magyarországon, majd a környező országokban hódított, mára 15 nyelven elérhető a világban. Növekedése során bekerült a Top 25 Facebook játék közé, néhány éve pedig már mobiltelefonon is játszható. A 10 millió regisztrált játékos 150 különböző országból próbálja megnyerni a naponta több mint 300.000 játékot, percenként 20.000 kérdésre válaszolva.

A Honfoglaló fejlesztői és a Show & Game közel 10 éve kezdtek el közösen gondolkodni az internetes játék televíziós verziójának megvalósításán, végül 7 éve vásárolta meg a gyártó a Honfoglaló televíziós licenc jogait. Azóta számos közös fejlesztés történt annak érdekében, hogy a magyar ötletből egy új magyar televíziós vetélkedő jöhessen létre. Így született meg a tavaly év vége óta a Duna Televízió műsorán látható Honfoglaló napi televíziós kvízműsor, melyben három versenyző azért küzd meg egymással, hogy minél több területet foglaljon el a többiektől: hiszen csak egyetlen győztes lehet! A játék műsorra tűzésével a közmédia az értékteremtésre és értékőrzésre vonatkozó küldetésének is eleget kíván tenni, hiszen a Honfoglalóban számos hazai és nemzetközi kulturális, természettudományi és művészeti kvízkérdéssel találkozhatnak a nézők.

Honfoglaló, ahol a tudás valóban hatalom! Minden hétköznap 19.30-tól a Dunán!

MTVA Sajtóosztály
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.