OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. május 11., péntek 14:21

A Szaúd-Arábiai Királyság támogatja és üdvözli Donald Trump amerikai elnök nyilatkozatát az Egyesült Államok kilépéséről az atommegállapodásból
    Budapest, 2018. május 11., péntek (OTS) - A Szaúd-Arábiai Királyság támogatja és üdvözli a Donald Trump amerikai elnök által bejelentett lépéseket, amelyek az Egyesült Államoknak az iráni nukleáris egyezményből való kilépésével kapcsolatosak, és támogatja a nyilatkozatban közölt visszaállítását a Teheránnal szembeni gazdasági szankcióknak, amelyek a megállapodás keretében felfüggesztésre kerültek.

    A Szaúd-Arábia Királyság korábban támogatta az Irán és a (P5 + 1) országok csoportja által kötött nukleáris egyezményt, amely támogatás azon a meggyőződésén alapult, hogy minden lehetséges lépést meg kell tenni a tömegpusztító fegyverek elterjedésének megakadályozására a Közel-Keleten és a világban. Az iráni rezsim azonban kihasználta a szankciók megszüntetéséből adódó gazdasági bevételeket, és a térséget destabilizáló tevékenységének folytatására használta fel, különösen a ballisztikus rakéták fejlesztése és a régióban lévő terrorszervezetek támogatása által, beleértve a Hezbollahot és a Húszi milíciát is, amelyek az Irán által részükre szállított kapacitásokat arra használták, hogy célba vegyék Szaúd-Arábia és Jemen polgári lakosságát, továbbá hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa határozatainak megsértéseként újra és újra veszélyeztessék a nemzetközi szállítási útvonalakat.

A Királyság miközben megerősíti, hogy támogatja a Trump elnök által Iránnal kapcsolatban korábban bejelentett stratégiát, reméli, hogy a nemzetközi közösség szilárd és egységes álláspontra fog helyezkedni az iráni rezsim és annak a térséget destabilizáló agressziójával szemben, továbbá a terrorcsoportok, különösen Hezbollah és a Húszi milícia, és az Aszad rezsim támogatásával szemben, amely szörnyű bűncselekményeket követett el saját népe ellen, több mint félmillió civil halálát okozva, beleértve a vegyi fegyverek használatát is.

Mindebből kiindulva, Szaúd-Arábia hangsúlyozza, hogy folytatja az Egyesült Államokbeli és nemzetközi közösségbeli partnereivel való együttműködést a Trump amerikai elnök által bejelentett célok megvalósítása érdekében, és szükségesnek látja orvosolni az iráni politika által a nemzetközi békére és biztonságra gyakorolt veszélyeket egy olyan átfogó látásmód által, amely nem korlátozódik annak nukleáris programjára, hanem átöleli összes agresszióját, ideértve Irán beavatkozását a térség országainak belügyeibe és a terrorizmus támogatását, továbbá amely véglegesen megakadályozza, hogy Irán tömegpusztító fegyverekre tehessen szert.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.