OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2018. május 22., kedd 09:20

Drónos csomagszállítás magyar módra
    Budapest, 2018. május 22., kedd (OTS) - A drónok rohamos térhódítása vitathatatlan, a hobbi célú felhasználás mellett egyre több területen fogják munkára a kis légi robotokat. Az egyik leghasznosabb alkalmazási területnek a csomagszállítás ígérkezik, mely forradalmi áttörést jelent a küldemények célba juttatásában - megannyi emberi beavatkozást kiiktatva. A legnagyobb csomagszállító vállalatok által is várva várt újítás most egy magyar fejlesztésnek köszönhetően akár a civil lakosság számára is elérhetővé válik. A fejlesztés lényege, hogy a rögzítő és kioldó eszköz egy átlagos repülő eszközre is felszerelhető.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20180522_001.jpg

Sebő Gyula feltaláló 2014-ben - eredetileg kutyák speciális képzéséhez és futtatásához - hozott létre olyan, elektromágneses elven működtetett távirányítású szerkezetet, mely akár házilag rögzíthető a drónokon, és lehetővé teszi tárgyak szállítását és kioldását. Néhány kutyatartónak most megjelenik lelki szemei előtt, ahogy labdaimádó kedvencüket egy drónon szállított kutyajátékkal, karosszékből irányítva is futtathatják. A feltaláló alapgondolata szerint azonban a lehetőségek tárháza ennél jóval nagyobb. A már uniós szabadalommal védett fejlesztés számára az ipar és mezőgazdaság területén is adott az igény. A csomagok rögzítése elasztikus hevederrel is történhet, melynek kialakítása meghatározza a szállítható csomag méretét vagy állagát. A csomag kioldása az eddigi eredmények alapján a levegőben kell történjen, a tökéletes működés érdekében.
Az eszköz piacra juttatásához és továbbfejlesztéséhez a feltaláló, valamint az eddigi munkát is finanszírozó JULIUS-K9 Zrt. befektetőtársat keres.

JULIUS-K9® sajtó
https://julius-k9.com
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.