OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2018. június 1., péntek 09:30

Átadták a Wörwag Kutatási díjat a fiatal magyar kutatónak
    Budapest, 2018. június 1., péntek (OTS) - A Wörwag Pharma 25 éves jubileuma alkalmából tartott ünnepségen Marcus Wörwag és Dr. Kádár Éva, a német és a magyar cég igazgatói első ízben adták át a 2017-ben alapított, egymillió forintos pénzjutalommal járó Wörwag Kutatási Díjat, melyet 2018-ban Herold Zoltán nyert el a Neuroendokrin tumormarkerek kapcsolata az 1-es típusú cukorbetegséggel című kutatásával.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20180601_001.jpg

A kutatás arra keresi a választ, hogy bizonyos fehérjék, amelyek emelkedett koncentrációi jelezhetik neuroendokrin - leggyakrabban a mellékvesében, a gyomorban, bélben, a hasnyál- és a pajzsmirigyben és a hörgő-rendszerben megjelenő - hormontermelő daganatok meglétét, milyen összefüggésben állnak a cukorbetegséggel, és vajon kell-e ezeket rutinszerűen vizsgálni. "Az elismerés lehetőséget teremt a kutatás szélesítésére: a vizsgálatok kibővítésére és az eredmények szélesebb körű publikálására." - mondta el Herold Zoltán.

A Wörwag Pharma 1993 óta működik Magyarországon. A cég 1998 óta építi a neuropátiák felismerését segítő országos hálózatot. A vállalat biztosítja a centrumok részére a korszerű diagnosztikai eszközöket, és a szakemberek képzésének költségét is fedezi. A 15. centrum 2018 májusában nyílt meg Egerben. E mellett a gyógyszerészek számára online rendelési felületet alakítottak ki, és létrehozták a neuropátia diagnosztika előtt új távlatokat nyitó Neuropathia regisztert is. Mára a magyar leányvállalatnál 52 fő dolgozik, és 61 termék szerepel a cég portfóliójában.

Az ünnepségen Dr. Palkovits Miklós neuroanatómus, a Semmelweis Egyetem professzor emeritusza, a Magyar Tudományos Akadémia tagja tartott előadást Az agykutatás iránya és perspektívája a XXI. században címmel.

"25 éves működésünk alatt igyekeztünk támogatni a magyar egészségügy fejlődését: továbbképzéssel, az intézmények, a beteg- és orvosszervezetek támogatásával, diagnosztikai eszközök adományozásával és most fiatal tudósok klinikai kutatásainak ösztönzésével." - emelte ki dr Kádár Éva.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.