OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. június 16., szombat 09:00

ÚJÍTÁS APÁK NAPJÁRA - Babapelenkázó asztalokkal bővítették egyes budapesti nyilvános illemhelyek férfi oldalát
    Budapest, 2018. június 16., szombat (OTS) - A Fővárosi Csatornázási Művek különleges akcióval készült az idei apák napjára. Öt, általa üzemeltetett nyilvános illemhelyen babapelenkázó asztalokat szereltek fel a férfi részlegre is. A női oldalon a legtöbb helyen ez már alapfelszerelésnek számít.

    A legtöbb fővárosi toalettet vállalkozási tevékenység keretében üzemeltető Fővárosi Csatornázási Művek a június harmadik vasárnapján tartandó apák napjára öt budapesti illemhelyen babapelenkázókkal egészítette ki a férfi oldal felszerelését. Ezek az üzemeltetett 53 illemhely közül azokban kerültek felszerelésre, ahol egyrészt elegendő hely állt rendelkezésre, másrészt ahol legnagyobb a látogatottság. Ezeken belül is elsősorban a legforgalmasabb családi szabadidős programok helyszíneire fókuszált a cég. Így a jövőben a Margitszigeten két helyen, a Városligetben a Széchenyi fürdőnél, valamint két tömegközlekedési csomópontnál, a Batthyány téren és a Városkapunál vehetik igénybe az édesapák ezt a szolgáltatást.

A női részlegen már jóval korábban felszerelték a pelenkázó asztalokat, sőt a Városligetben a Műcsarnok mögötti egységben és a Lehel téren külön gyermekmosdó helyiséget alakítottak ki a kisgyermekes szülők számára. A Budai várban, a Palota úti illemhelyen pedig gyerekpiszoárt is beszereltek egy korábbi felújítás során.

További információ:
Bátori Marianna kommunikációs vezető, elektronikus levél: pr@fcsm.hu


Háttér-információk:

A Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) 2010 óta vállalkozási tevékenység keretében üzemelteti a korábbi fővárosi nyilvános illemhelyhálózat megmaradt néhány, még használható, vagy azzá tett egységét. 2010-ben mindössze 36 toalettből jó, ha három-négy felelt meg a mai kor elvárásainak. Az összes többi egység teljesen használhatatlan volt és csak teljes felújítást és korszerűsítést követően lehetett megnyitni a járókelők előtt.

Az FCSM haladéktalanul elkezdte azokat a fejlesztéseket, amelyek az európai nagyvárosokhoz méltó budapesti illemhelyek létrejöttét célozták. Először azokat a korábban bezárt egységeket nyitották meg, amelyek viszonylag jobb állapotban voltak, és amelyeket kisebb költséggel működőképessé tudtak tenni. Mára gyakorlatilag az összes illemhelyen végeztek kisebb-nagyobb felújítást. Van ahol csak állagmegóvó festéseket, szanitercserét, vagy fűtéskorszerűsítést végeztek, de 12 toalettet teljes körűen felújítottak. Ezek az akadálymentesített, gyermekpelenkázóval, sok helyen zuhanyzókkal, hajszárítókkal, gyermekre méretezett szaniterekkel felszerelt illemhelyek a következő helyeken találhatók: I., Déli pu. mellett, I., Palota út, II., Margit-híd budai hídfő, V., Szent István tér, IV., Városkapu, V., Astoria, V., Petőfi tér, XII., Városmajor, XIII., Lehel tér, XIV., Műcsarnok mögött, XIV., Széchenyi fürdő.

A társaság számára az illemhelyek felújítása során eddig is kiemelt szempont volt a környezetbarát és energiatakarékos működtetés. A csapok infravezérelt érzékelők segítségével, érintés nélkül, víztakarékosan, a speciális piszoárok vízöblítés nélkül, szagmentesen működnek. A világítótestek egy hazai innovációnak köszönhetően energiatakarékosak. A nagy igénybevétel kiszolgálására és az esetleges rongálások kivédésére pedig hosszú élettartam-garanciájú berendezéseket és szanitereket építettek be.

Az FCSM üzemeltetésében lévő illemhelyek többségénél kezelőszemélyzet dolgozik, és a látogatókat kulturált, tiszta környezet fogadja. Az automata egységek napi többszöri takarítását külön mozgó takarító csapat látja el. Az illemhelyeken és azok közvetlen környezetében a külföldiek számára is érthető egységes piktogramok és irányító táblák segítik a gyors eligazodást. Az FCSM által üzemeltetett illemhelyek száma meghaladja az ötvenet. Ezek elsősorban a főbb tömegközlekedési csomópontoknál és a turisták által látogatott nevezetességeknél találhatók. (Budapesten nemcsak az FCSM üzemeltet nyilvános illemhelyeket, ezért a nyilvános toalettek tényleges száma nem ismert.)
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.