OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. július 18., szerda 11:33

Három éve íródik az M4 Sporton a magyar sporttörténelem
    Budapest, 2018. július 18., szerda (OTS) - Megannyi felejthetetlen pillanat, rekordokat hozó közvetítésszám és nézettség jellemezte a közmédia sportcsatornájának eddigi működését, és a folytatás is legalább ilyennek ígérkezik.

    2015. július 18-án indult el az MTVA akkor legújabbnak számító tematikus csatornája, az M4 Sport. A küldetése az első naptól kezdve egyértelmű volt: mindenkihez eljuttatni a legnépszerűbb csapatsportágak hazai válogatott-, bajnoki- és kupaküzdelmeit, az olimpiai sikersportágaink kiemelt itthoni és nemzetközi eseményeit, valamint olyan prémium sorozatokat, mint a labdarúgó Bajnokok Ligája és a Forma-1-es világbajnokság.

Számtalan magyar siker

Sorra venni is nehéz, mennyi izgalmas, felejthetetlen pillanatot hozott ez az időszak, hiszen a teljesség igénye nélkül: a labdarúgó-válogatott kijutása, majd szereplése az Európa-bajnokságon az egész országot megmozgatta, a Riói játékok nagyszerű magyar sikerei pedig meghatották. Csak a közmédia sportcsatornáján láthattuk élőben, hogyan született meg hazánk első téli olimpiai aranya, hogyan vívta ki a részvételt, majd jutott tovább csoportjából a magyar női és férfi kosárválogatott a kontinensbajnokságon. Nem csak a Duna Arénában, a Városligetben és a Hajós uszodában, hanem a tévék előtt is elképesztően népszerű volt a 2017-es vizes vb, arról pedig álmodni sem mertünk, hogy ilyen kevéssel az indulás után már megszületik a magyar atlétika első világbajnoki érme futószámban, majd első világbajnoki aranya is - egyaránt élőben az M4 Sporton. És akkor a tenisz Davis-Kupa világcsoportba jutásról, vagy épp a múlt heti női kézilabda vb-sikerről még nem is beszéltünk.

Rekordok, érdekességek

Az elmúlt három évben közel 12,500 órányi sportközvetítéssel, számtalan saját gyártású és nemzetközi magazinnal jelentkezett a közszolgálati sportadó. A Nielsen közönségmérése alapján átlagosan 1,2 millió magyar néz bele naponta az M4 Sport adásába, ugyanez a szám egy hétre lebontva hárommilliós.

Amióta létezik, a legnézettebb tv-műsort adta a magyarországi piacon: 2016. június 26-án közel 2,8 millióan szurkoltak a magyar labdarúgó-válogatottnak Belgium ellen,  de ha csak 2018-at nézzük, a nemrég befejeződött futball-vb hét közvetítése is nézettebb volt, mint bármilyen magyar televíziós műsor.

A folytatás is hasonló

A különböző hazai és nemzetközi szövetségekkel kötött megállapodások értelmében a folytatás is hasonlónak ígérkezik: hétvégén jön az OTP Bank Liga újabb szezonjának nyitánya, - a labdarúgó NBI továbbra is csak a közmédiában lesz látható. Július 26-án történelmi - csupán kisebb megszakításokat tartalmazó - egész napos közvetítés lesz a jubileumi, 50. Kékszalagról, majd következik az első multisport Európa-bajnokság, ahol többek között Hosszú Katinkáékért és Baji Balázsékért szoríthatunk. Augusztus közepén minden eddiginél magasabb színvonalú lesz a kerékpáros Tour de Hongrie közvetítése, aminek valamennyi szakaszáról élőben tudósít a csatorna.

Ősztől a labdarúgó Nemzetek Ligája magyar mérkőzései és a Bajnokok Ligája legfontosabb  összecsapásai is az M4 Sporton lesznek.

2019 is sűrűnek ígérkezik, hiszen több olimpiai sportág világbajnokságának is hazánk ad otthont, így például a felújított Maty-éren rendezendő kvalifikációs kajak-kenu vb-t is a csatorna adja majd.

2020 nyarán a részben magyar rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság, valamint a tokiói nyári játékok is bőven adnak majd örökké emlékezetes pillanatokat, amiket az m4sport.hu-n is élőben élhetnek át - a csatorna honlapján további exkluzív közvetítéseket és tartalmakat is találnak.

Köszönjük, hogy velünk élték át a magyar sport közelmúltjának felejthetetlen eseményeit!

MTVA Sajtó Osztály
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.