OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. augusztus 10., péntek 13:14

A Szaúd-Arábiai Nagykövetség közleménye Horváth József biztonságpolitikai szakértő nyilatkozatával kapcsolatban
    Budapest, 2018. augusztus 10., péntek (OTS) - A Szaúd-Arábiai Királyság budapesti Nagykövetsége figyelemmel kísérte 2018. augusztus 2-án, Horváth József biztonságpolitikai szakértő egyes médiaorgánumok által az MTI-re hivatkozva közzétett nyilatkozatát a migráció és a terrorizmus közötti összefüggésről.

    A szakértő az M1 hírcsatorna Ma reggel című műsorának 2018. augusztus 1-ei, szerdai adásában hamis állításokat fogalmazott meg a Királyságra vonatkozóan, miszerint "a korábbi években iszlám radikálisok érkeztek Boszniába szaúdi finanszírozással".

A Szaúd-Arábiai Királyság Nagykövetsége szeretné hangsúlyozottan visszautasítani a Horváth József úr által tett állításokat, és nyomatékossá tenni, hogy ezek az állítások semmilyen valóságalappal nem rendelkeznek, valamint, hogy a terrorizmus és szélsőség a határokon átívelő nemzetközi veszély, amelyet nem szabadna egy bizonyos országhoz, valláshoz vagy kultúrához kapcsolni, és amely sok kárt okozott Szaúd-Arábiának.

A Szaúd-Arábiai Királyság több alkalommal is hangot adott a helyi, regionális és nemzetközi szintű terrorizmus- és szélsőségellenes küzdelem szükségessége melletti szilárd elkötelezettségének, és számos nemzeti intézkedést tett, valamint támogatta a terrorizmus és a szélsőség elleni küzdelemben kifejtett nemzetközi erőfeszítéseket, amelyek közül az alábbiak a legkiemelkedőbbek:

1-    2005-ben Rijád adott otthont a terrorellenes küzdelem nemzetközi konferenciájának, ahol kezdeményezték az ENSZ terrorizmus elleni központjának (UNCCT) megalapítását, és amelyet a Királyság 2011-ben 110 millió dollárral támogatott.

2-    Aktívan részt vesz az ISIL elleni küzdelem nemzetközi szövetségében.

3-    2015-ben megalapította Rijádban a Terrorellenes Iszlám Katonai Szövetséget (IMCFT), amelynek több mint 41 ország a tagja.

4-    2017-ben megnyitotta Rijádban a Szélsőséges Gondolkodás Elleni Küzdelem Nemzetközi Központját (Etidal), Szalman bin Abdul-Azíz király és Donald Trump amerikai elnök védnöksége alatt, és több mint 57 ország részvételével.

5-    A Királyság az Egyesült Államokkal és Olaszországgal partnerségben vezeti az ISIL szervezet finanszírozása elleni csoportot (CIFG).
A Szaúd-Arábiai Királyság budapesti Nagykövetsége elítéli az effajta állításokat, és mindenkit felszólít arra, hogy győződjön meg a nyilatkozatok pontosságáról és a hitelességéről.

Szaúd-Arábiai Királyság budapesti Nagykövetsége

2018. augusztus 10.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.