OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)






2018. augusztus 23., csütörtök 14:56

Új Mobil Video Confrence Box a Glostertől
    Budapest, 2018. augusztus 23., csütörtök (OTS) - A Gloster Infokommunikációs Kft. a "KFI_16-1-2017-0063 - Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása" című pályázati kiírás keretében sikeres projektet valósít meg. A projekt keretében sikeres fejlesztési munka során egy olyan speciális ultra-hordozható, felhasználóbarát, tartalom megosztásra képes videókonferencia eszköz (Mobile Video Conference Box - MVCB), és az ahhoz kapcsolódó komplex, innovatív cloud háttér szolgáltatás (Cloud Based Remote Management System - CBRMS) került kifejlesztésre, mely mind tudását, felhasználási módját, mind funkcióit tekintve a világpiacon egyedülálló megoldás.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20180823_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20180823_002.jpg

A megoldás lényeges eleme, hogy a kutatás során létrejövő hardver elválaszthatatlanul szoros kapcsolatban lesz az őt kiszolgáló - és a felhasználó élményt megvalósító - CBRMS szolgáltatással.

A kisméretű, önműködő Mobil Video Conference Boxot elég, ha egy világos falfelületre fordítjuk, az érintő kijelzőn egy mozdulattal felhívjuk azt, akivel beszélni szeretnénk, és néhány másodperc múlva már videó kapcsolatot létesítettünk a megbeszélésbe bevonni kínált személlyel. Bennünket, mint a hívás kezdeményezőit a készülékbe épített kamera vesz, és a mi "képünket" továbbítja az eszköz a beszélgetés többi résztvevője felé.
Nem szükséges PC, vagy a helyi kijelző használata, nem szükséges semmilyen informatikai előképzettség sem: csak egy gombnyomás és máris tartalom megosztásra is alkalmas videóhívást létesítettünk!

Ezen túlmenően az eszközt felruházzuk mindazokkal a képességekkel, amellyel alkalmas lesz például a távmunka támogatására.

Az eszköz úgy kapcsolja be az MVCB-t a "vállalat vérkeringésébe", hogy egyrészről a hálózati erőforrások elérhetők lesznek (file-megosztás, céges levelezés, csoportmunka megoldások, stb.) másrészről a vállalati telefonhálózatba is integrálható.

A PROJEKT FONTOSABB FELADATAI, CÉLKITŰZÉSEI

A Gloster új, innovatív kutatás-fejlesztési projektjének keretében egy eddig tejesen egyedi termékkel összekapcsolt üzleti kollaborációs szolgáltatás kerül megvalósításra.

A megoldás komplexitásával, de a végfelhasználó részére egyszerű használhatóságával igazi áttörést jelent a mobil kollaboráció terén.

A projekt fő célkitűzése a komplex szolgáltatáshoz kapcsolódó kutatási tevékenységek lebonyolítása, és a hozzá kapcsolódó hardver eszköz prototípusának kifejlesztése.

A PROJEKT FŐ FELADATAI A RENDSZER KÉT FŐ RÉSZÉNEK KIFEJLESZTÉSE:

1. CBRMS - (Cloud Based Remote Management System) kifejlesztése.

A CBRMS egy olyan hardver és szoftver összetevőkből felépülő környezet, mely az "MVCB dobozok" működtetéséhez szükséges háttér infrastruktúrát biztosítja. Bekapcsolás után automatikusan ide csatlakozik minden MVCB, innen kerül vezérlésre és frissítésre minden "doboz", itt tároljuk az ügyfél - és egyéb adatokat, valamint a számlázási információkat is. Műszaki szempontból lényeges, hogy ez egy egységes rendszer minden ügyfélre nézve.

2. Mobile Video Conference Box (MVCB)

A rendszer végfelhasználói oldala egy multifunkciós célhardver, és az ezen működő szoftverek összessége:

a Mobile Video Conference Box (MVCB). Az MVCB egy ultra hordozható saját akkumulátorral, projektorral és kamerával rendelkező videókonferencia berendezés, mely sok különféle környezetben teszi lehetővé a tartalom megosztással egybekötött videókapcsolatot - mindezt akár a ma elérhető kereskedelmi 4G hálózaton keresztül, bármilyen előkészület nélkül.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.