OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. szeptember 7., péntek 13:25

NHKV Zrt: Cél a korszerű tudás átadás
    Budapest, 2018. szeptember 7., péntek (OTS) - 2018-ban is elindul az NHKV Zrt. (https://nhkv.hu/) szakmai támogatásával létrejött hulladékkezelési- és hasznosítási szakmérnök képzés

    Az Európai Unió elkötelezte magát a körforgásos gazdaságra való átállás mellett, amelynek egyik sarokköve a hulladék keletkezésének megelőzése. Ennek érdekében a tagállamok hulladékgazdálkodással foglalkozó szakembereinek egyre szigorodó elvárásoknak kell megfelelniük és mind több újdonsággal, technológiai fejlesztéssel kell megismerkedniük - rövid időn belül.

Az NHKV Zrt. (https://nhkv.hu/) ennek megkönnyítésére ismét szakmailag támogatja a 2 féléves hulladékkezelési- és hasznosítási szakmérnök képzését. A 2018 szeptemberében induló 10 hónapos képzést a tavalyi évhez hasonlóan a Szent István Egyetem Mezőgazdasági és Környezettudományi Kar Környezettudományi Intézetével és a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kar Nyersanyagelőkészítési és Környezeti Eljárástechnikai Intézetével közösen szervezi.

A szakmérnök képzés célja, hogy a hulladékfeldolgozó üzemek, szaktanácsadó intézmények, önkormányzatok, civil szervezetek, szakigazgatási intézmények hulladékgazdálkodással foglalkozó munkatársai feladataikat jobb, szakszerűbb módon láthassák el - különös tekintettel azokra a hulladékgazdálkodási közszolgáltatókra, amelyeknél KEHOP forrásból várhatóan 2018. év végére új hulladékkezelő létesítmény vagy technológia kerül átadásra.
Azon közszolgáltatók számára, akik hosszú távon saját maguk érintettek a hulladékkezelést szolgáló rendszerelemek üzemeltetésében, az NHKV Zrt. 50-100%-os tandíj költség átvállalási - nem kötelező érvényű - felajánlást tett.

A második alkalommal meghirdetett hiánypótló szakmérnök-képzés biztosítja azon - műszaki, biológiai, jogi és közgazdasági - ismeretek megszerzését, amelyek a hulladékkezeléssel és hasznosítással kapcsolatos feladatok szakszerű ellátásához szükségesek és amelyekkel biztosítható a hulladékok minél nagyobb arányú lerakótól való eltérítése, valamint a magas minőségű másodnyersanyagként való hasznosulás.

A képzés során megszerzett korszerű ismereteken alapuló tudás alkalmazható lesz a hulladékgazdálkodási iparban akár közép- és felsővezetői szinten, az önkormányzati és hatósági munkában, valamint az innovációs tevékenységben is.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.