OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2018. szeptember 19., szerda 13:55

Száguldás, szerelem, szenvedély/BBC TopGear topmodellekkel - Elrajtolt a világ legnépszerűbb autós magazinjának magyar nyelvű változata (1. rész)
    Budapest, 2018. szeptember 19., szerda (OTS) - A szó elszáll, az írás megmarad - pláne a BBC TOPGEAR kitűnő fotóival párosítva, olyanokkal, melyek állóképként is izgalmasak. Ez nem véletlen, hiszen profin mutatják be a topmodelleket, igényesen ábrázolják csodálatunk tárgyait, érzelmeket fogalmaznak meg, miközben a szöveg is élvezetes és szakszerű.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20180919_001.jpg

Száguldás, szerelem, szenvedély jellemzi sokak csodálatának tárgyát, a gyönyörű és nagy teljesítményű sportkocsit, melynek gazdag kollekcióját nyújtja a legendás magazin. Olyan autókban gyönyörködhet az Olvasó, amilyeneket ritkán látni az utcán, de a kevésbé látványos modellek is versenypályás teljesítményűek, mert motorházuk alá több száz lóerőnyi ménest hajtottak be. Csak a gyeplőt kell a paripák közé dobni, és engedni szabadon szárnyalni a fantáziát.
Kétszázhúsz felett közúton száguldozni kevés helyen lehet, de ez nem zárja ki, hogy alaposan megismerjük a topautók világát.
Ősztől akár egy pohár bor mellett, kényelmes fotelben ülve lapozgathatjuk a magazint, és biztosra vesszük, hogy a BBC TOPGEAR azokat is feldobja, akik nem az autók megszállottjai.

A BBC TopGear több mint újság, intézmény, egy globális rendszer része, mely igazán versenyképes. Hogy miért? Mert a BBC profi hátterének köszönhetően mások által szinte elérhetetlen autóvilágot mutat be az Olvasónak, és elsőként teszteli a legújabb sportkocsikat. Többnyire különleges modelleket, olykor egzotikus környezetben és mindig igényesen megfényképezve, izgalmasan megírva.
Igyekszünk frissek, különlegesek lenni az átvett és magyarra fordított anyagokkal, meg saját sztorijainkkal, exkluzív interjúinkkal.

Elrajtoltunk, méghozzá nem is akárhogyan: az októberi szám több mint százoldalas, a húszezer példány pedig kiugró mennyiség a hazai magazinpiacon. A magyar nyelvű BBC TopGear magazin induló ára 990 Ft, a következő szám már 1270 forintba kerül majd, de még mindig jóval alatta marad az angol nyelvű eredetinek, melyet itthon 3295 forintért lehet megvenni.

A BBC-vel kötött megállapodásnak köszönhetően a BBC History és BBC Goodfood magazinhoz hasonlóan minden BBC TopGear cikket letölthetünk, ám azokat nem mindig használjuk fel azonnal, mert ez nem hírportál, hanem alaposan elkészített és összeválogatott tesztek és autóbemutatók fóruma. Természetesen nem hagyjuk veszni a korábban csak angolul - és még huszonöt másik nyelven - megjelent exkluzív anyagokat, melyek nemcsak autókról szólnak, hanem a világról, olyan tájakról, ahová még a kalandokra kész és azokat finanszírozni képes BBC TopGear stáb is csak ritkán és nagy költségek árán jut el, mások meg sehogy.
Igazán különleges riportok születtek így, szóval megérdemlik, hogy ne csak képernyőn, hanem klasszikus formában, nyomtatva is megjelenjenek.

A BBC TopGear a szoros értelmében kézzel fogható, lapozgatható, egyetlen számában több ezer lóerőnyi járműflottát mutat be, vagy éppen Indiában összetákolt matuzsálem Ambassadorról mesél csodás képekkel, izgalmas szöveggel, némi márka- és típustörténettel.

Egymásnak eresztjük az angyalokat és ördögöket, a benzinfalókat és a zöldben tetszelgő elektromos autókat.
Eláruljuk, hogy milyen a családon belüli erősokk a Porschénél, hogyan lett a kisfiú Jenson Buttonból világbajnok, aki sztárként és a bokszban is igazi gentleman maradt, miközben azt is bemutatjuk, hogy milyen vezetni a legújabb Ferrari Pistát.
Michelisz Norbert most éppen a pekingi WTCR futamra repül, így sajnos nem tud személyesen részt venni a BBC TopGear premierjén, de a vele készült exkluzív interjúból sok minden megtudható a pilótacsatákról, arról, hogy mikor is kezdődött és miért durvult el ütközésekkel tarkított csatája Yvan Müllerrel.
Megemlékezünk a közelmúltban elhunyt magyar dizájnpápáról, a legendás 200-as Ikarusok formatervezőjéről, Finta Lászlóról.

A tartalom gazdag és persze sok a hibalehetőség is, így még egy kis magyarázat bizonyítványunkhoz: a szakmai zsargon és a hétköznapi szleng miatt nem mindig követjük szolgaian az angol szöveget, mert sokszor fura és érthetetlen cikkek születnének.
Néha a számokkal is hadilábon állunk, ezért kompromisszumot kellett kötnünk a bemutatott tesztautók árainál, mert a BBC TopGear magazinban szereplő több modell vagy közel azonos felszereltségű típus nincs jelen a magyar piacon.
Segítségképpen napi árfolyamon átváltjuk a fontot, eurót vagy dollárt forintra, de az ilyen összegek inkább csak tájékoztató jellegűek, hiszen nem minden az árfolyam: a nettó árra jönnek még az országonként eltérő adók és egyéb közterhek, amelyek miatt olykor a teljesítményadatok sem egyeznek. Ezen a területen nem versenyzünk az importőrök és kereskedők honlapjaival, viszont minden más információval igen.
És ez nem csak ígéret, mert tiszta és gazdag forrásból merítünk: a BBC TopGear, a világ legnagyobb példányszámban megjelenő és legolvasottabb autósmagazinja, mostantól magyarul is kapható!

Boros Jenő
a BBC TopGear főszerkesztője
(folyt.)



2018. szeptember 19., szerda 13:55

Száguldás, szerelem, szenvedély/BBC TopGear topmodellekkel - Elrajtolt a világ legnépszerűbb autós magazinjának magyar nyelvű változata (2. rész)
    Budapest, 2018. szeptember 19., szerda (OTS) -

    
A Kossuth Kiadói Csoport Magyarország egyik legjelentősebb kiadói társulása, amely könyvek, hangoskönyvek és bookazine-ok mellett rangos magazinokat is megjelentet: a BBC GoodFood világkonyha magazin, a BBC History történelmi magazin, az Amiről az orvos nem mindig beszél alternatív egészségmagazin havonta jelenik meg, a BBC Világtörténelem negyedévente kerül az újságárusokhoz.
Büszkék vagyunk rá, hogy 2018. szeptember 26-án elindíthatjuk a világ legnépszerűbb autósmagazinját, a BBC TopGear-t is, amely jóval több, mint egy technikai magazin - életérzés, amely egy vágyott, csodált világot mutat be.
Nagyon sok ember közvetlenül nem élheti át a csodás autók vezetési élményét, de a lap segítségével mintegy részese lehet ennek a különleges világnak.

Kocsis András Sándor
a Kossuth Kiadó Zrt. elnök-vezérigazgatója


Sajtópéldányért, interjúegyeztetésért kérem, keressen:
László Ágnes
kommunikációs vezető
agnes.laszlo@kossuth.hu
www.kossuth.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.