OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. szeptember 27., csütörtök 10:21

A Michael Kors Holdings Limited neve Capri Holdings Limitedre változik (1. rész)
    London, 2018. szeptember 27., csütörtök (Business Wire/OTS) - A Versace felvásárlása révén tovább nő a luxusdivatcikkeket forgalmazó globális cégcsoport vállalatainak száma - A luxusdivatcikkeket forgalmazó globális cégcsoport, a Michael Kors Holdings Limited (NYSE:KORS) ma bejelentette, hogy végleges megállapodást kötött az olasz luxus divatház, a Gianni Versace S.p.A. valamennyi forgalomban lévő részvényének megvásárlásáról összesen 1,83 milliárd eurós, avagy mintegy 2,12 milliárd USA dolláros áron. A Versace, amely régóta a világ egyik legnevesebb, vezető luxus divatházaként ismert, gyakorlatilag egyet jelent az olasz stílussal és sikkel.

        Ez a közlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20180925005557/en/

John D. Idol, a Michael Kors Holdings Limited elnök-vezérigazgatója a következőket nyilatkozta: "A Versace felvásárlása fontos mérföldkő cégcsoportunk számára. Semmi sem bizonyítja jobban a márka időtálló értékét, mint az, hogy a Versace, amelyet 1978-ban alapítottak, több mint 40 éve az olasz luxusdivat vezető divatháza. Nagy várakozással üdvözöljük a Versace-t luxusmárkáink családjának új tagjaként, és elkötelezettek vagyunk a további növekedését szolgáló befektetések megvalósítása iránt. Hiszünk abban, hogy vállalatcsoportunk erőforrásaira támaszkodva a Versace túl fogja lépni az évi 2,0 milliárd USA dolláros bevételi határt. Abban is biztosak vagyunk, hogy a Michael Kors és a Jimmy Choo márkák ereje és a Versace akvizíciója hozzásegít minket éves bevételeink és profitunk hosszú távú növeléséhez."

"A Versace dizájn Donatella ikonikus stílusán alapul, ezért Donatella a jövőben is a vállalat kreatív vezetőjeként fog tevékenykedni. Nagy örömömre szolgál, hogy lehetőségem nyílik együtt dolgozni vele a Versace további növekedését szolgáló új prokteken" - mondta el Idol úr.

"Ez nagyon izgalmas időszak lesz a Versace számára" - fejtette ki Donatella Versace. "Több mint 20 éve annak, hogy átvettem a vállalat irányítását bátyámmal, Santoval és lányommal, Allegrával együtt. Büszke vagyok arra, hogy a Versace továbbra is fontos szerepet játszik mind a divat világában, mind a modern kultúra terén. A Versace nem pusztán az ikonikus, összetéveszthetetlen stílus szinonímája, hanem egy olyan cég, amely gyakorolja a társadalmi befogadást, támogatja a sokszínűséget és arra törekszik, hogy az embereket hozzásegítse az önkifejezéshez, személyiségük megmutatásához. Santo, Allegra és jómagam is felismertük, hogy ezzel a lépésseI a Versace-nek lehetősége nyílik a benne rejlő további lehetőségek kiaknázására. Mindannyian nagy izgalommal várjuk, hogy csatlakozhassunk a John Idol által vezetett csapathoz, akit mindig csodáltam elképzeléseiért és erős és lelkes vezetőként végzett munkájáért. Hiszünk abban, hogy az ehhez a csoporthoz való csatlakozás kulcsfontosságú lépés a Versace hosszú távú sikerei szempontjából. Nagy lelkesedéssel várom az elkövetkező időszakot, amelyben minden feltétel rendelkezésre áll majd ahhoz, hogy cégünk a kreativitás és az innováció révén tovább növekedjen."

Donatella hozzátette: "Santo, Allegra és én is részvényesei leszünk a Capri Holdings Limitednek. Ez is igazolja, hogy hiszünk a Versace hosszú távú sikeres működésében, és elkötelezettek vagyunk az új, globális luxusdivatház-csoport iránt."

"A Versace vezetőségét továbbra is a vezérigazgató, Jonathan Akeroyd irányítja, aki kulcsfontosságú szerepet játszott Donatella mellett a Versace világméretű növekedésének és sikereinek biztosításában" - tette hozzá John D. Idol. Jonathan Akeroyd és Donatella olyan erős felsővezetői csapatot és tervezőgárdát alakított ki, amely minden szempontból alkalmas a Versace irányítására a cég életének e következő szakaszában. Rendkívül szerencsések vagyunk, hogy lehetőségünk nyílt egy ilyen hihetetlenül tehetséges csapattal rendelkező, kiemelkedő márka felvásárlására."

Jonathan Akeroyd, a Versace vezérigazgatója elmondta: "Mióta több mint két évvel ezelőtt csatlakoztam a Versace-hez, tevékenységünket a vállalat örökségére és világszerte elismert márkájára építve jelentős növekedést értünk el minden régióban. Donatella páratlan jövőképe és elképzelései biztosították márkánk folyamatos növekedését és sikereit. Nagyon örülök, hogy csatlakozunk a Capri Holdings Limitedhez, mivel e lépés biztosítja globális növekedésünk ütemének további fokozását."

Stratégiai kezdeményezések és az ügylet révén kiaknázható előnyök
A Versace hosszú távú növekedését szolgáló stratégiai tervünk részeként az alábbi kulcsfontosságú célokat kívánjuk elérni:
     -    A Versace globális árbevételének 2,0 milliárd USA dollára való növelése
     -    A Versace luxus divatbemutatói révén elért érdeklődés kiaknázása
     -    A Versace erős és ikonikus marketingeszközeinek kihasználása
     -    Globális kiskereskedelmi jelenlétünk erősítése üzleteink számának 200-ról mintegy 300-ra való növelésével
     -    Az e-kereskedelem és a többcsatornás értékesítés fejlesztésének felgyorsítása
     -    A férfi és női kiegészítők és lábbelik üzletágból származó bevételek 35%-ról 60%-ra való növelése

A Versace akvizíciója várhatóan számos előnyt biztosít vállalatunk számára, melyek közé tartoznak a következők:
-    Lehetőség cégcsoportunk bevételeinek 8,0 milliárd USA dollárra való növelésére hosszú távon
-    Globális luxusdivatház-csoportunk bővítése három olyan ikonikus, az eredeti alapító által vezetett márkával, amelyek a luxus divatcikkek piacán világszínvonalú dizájnjukról és innovatív termékeikről ismertek
-    Földrajzi portfóliónk diverzifikálása az alábbiak szerint:
     o    Az Amerikai kontinensen 66%-ról 57%-ra
     o    Európában 23%-ról 24%-ra
     o    Ázsiában 11%-ról 19%-ra
-    Lehetőség hosszú távú működési szinergiák létrehozására (folyt.)



2018. szeptember 27., csütörtök 10:22

A Michael Kors Holdings Limited neve Capri Holdings Limitedre változik (2. rész)
    London, 2018. szeptember 27., csütörtök (Business Wire/OTS) -

    A tranzakció részletei

A tranzakció megvalósulása nem függ finanszírozási feltételektől. A vételár készpénzben fizetendő része várhatóan a vállalat pénztárában rendelkezésre álló összegből és meglévő feltöltődő hiteléből való lehívással, továbbá tanácsadóink (a JPMorgan Chase Bank, N.A. és a Barclays) által nyújtott, szerződött, garantált, határidős bankhitelből kerül biztosításra. A Versace család ugyanakkor a vételárból 150 milliós euró értékben Capri Holdings Limited részvényeket kap. A tranzakció várhatóan a vállalat negyedik pénzügyi negyedévében kerül lezárásra a meghatározott zárási feltételek teljesülésének függvényében (ideértve az előírt szabályozó hatósági jóváhagyások megkapását is).

Új nevünk

A Michael Kors Holdings Limited a felvásárlás lezárását követően a Capri Holdings Limited (NYSE:CPRI) nevet veszi fel. Új nevünket a mesés szigettől kölcsönözzük, amely régóta ikonikus és varázslatos luxus úticélnak számít. A sziget egyik legfőbb nevezetessége, a mintegy 200 millió éve kialakult három, egymás mellett álló szikla globális luxusdivatcégekből álló csoportunk három, alapító által vezetett márkájának időtálló örökségét és erős alapjait szimbolizálja.

Pénzügyi megfontolások

A vállalat úgy véli, hogy a Versace felvásárlása növeli a cég gazdasági értékét, és hosszú távú növekedést biztosít a részvényesi értékben azáltal, hogy erősíti a cég hosszú távú bevételtermelési képességeit és lehetőséget nyújt az egy részvényre eső eredmény (EPS) növelésére. A nem az általánosan elfogadott számviteli elvek szerinti számítások alapján a felvásárlás a 2020-as pénzügyi évben várhatóan 10-hez közeli egyszámjegyű hígító hatást gyakorol az egy részvényre eső eredményre, 1-4%-kal növeli az EPS-t a 2021-es és 6-9%-kal a 2022-es pénzügyi évben.

Telefonkonferencia és további információk

A vállalat egy 2018. szeptember 25-én keleti parti idő szerint délelőtt 8:45-kor tartott telefonkonferencia keretében lehetőséget biztosít az ügylet megvitatására. A résztvevők a következő számokon tárcsázhatnak be: 1-800-289-0438 vagy 1-323-794-2423, konferenciaazonosító: 9704344. A telefonkonferencia élő internetes közvetítése szintén elérhető lesz a Michael Kors Holdings Limited weboldalának Investor Relations (Befektetői kapcsolatok) aloldalán: www.investors.michaelkors.com. A mai telefonkonferenciáról készült felvétel 2018. október 2-ig hallgatható meg az 1-844-512-2921 vagy 1-412-317-6671 telefonszámon (konferenciaazonosító: 9704344). További információkért az ügyletről kérjük, olvassa el a Michael Kors Holdings Limited honlapján az Investor Relations (Befektetői kapcsolatok) aloldalon (www.investors.michaelkors.com) található tájékoztatót. A félreértések elkerülése végett felhívjuk a figyelmét arra, hogy a weboldalon található információk nem szerepelnek a jelen sajtóközleményben, illetve nem képezik annak részét.

Amit a Michael Kors Holdings Limitedről tudni kell…

A Michael Kors Holdings Limited a dizájn, a stílus és a magas minőségű kidolgozás terén vezetőnek számító ikonikus márkákat birtokló, globális luxusdivatcikk-előállító és forgalmazó cégcsoport. Márkái a luxusdivatcikkek teljes palettáját lefedik, ideértve a női és férfi kiegészítőket, lábbeliket, készruházatot, viselhető technológiai kiegészítőket, karórákat, ékszereket, szemüvegeket, valamint egy teljes illatszercsaládot. A vállalat célkitűzése márkái globális forgalmazási területeinek kiterjesztése oly módon, hogy eközben az egyes márkák megőrzik függetlenségüket és egyedi jellemzőiket. Michael Kors Holdings Limited a New York-i Értéktőzsdén jegyzett cég, melynek részvényei a KORS tőzsdei azonosítóval kerülnek forgalmazásra.

Amit a Versace-ről tudni kell…

Az 1978-ban Milánóban alapított Versace egyike a vezető nemzetközi divattervező házaknak, és egyben az olasz luxusdivatcikkek szimbóluma szerte a világon. A cég divatcikkeket és életmód termékeket (ideértve egyedi kreációkat, készruházatot, kiegészítőket, ékszereket, órákat, szemüvegeket, illatszereket és lakásberendezési tárgyakat) tervez, gyárt és forgalmaz, melyek mindegyike a különleges Medúzafej logót viseli. A Versace csoport termékeit egy globális disztribúciós hálózatok keresztül forgalmazza, amelybe a világ legdivatosabb városaiban található, több mint 200 butik tartozik.(folyt.)



2018. szeptember 27., csütörtök 10:24

A Michael Kors Holdings Limited neve Capri Holdings Limitedre változik (3. rész)
    London, 2018. szeptember 27., csütörtök (Business Wire/OTS) -

    Előremutató állítások
Ez a sajtóközlemény olyan állításokat tartalmaz, amelyek "előremutató állítások", illetve annak tekinthetők. Az előremutató állítások olyan, a jövőre vonatkozó kijelentések, amelyek nem visszamenőleges tényadatokon alapulnak, hanem a Michael Kors Holdings Limited (a továbbiakban a "Vállalat") és Gianni Versace S.p.A (a továbbiakban "Versace") vezetőségének a jövőbeli eseményekre vonatkozó jelenlegi várakozásain és prognózisain, és olyan különféle kockázatok és bizonytalansági tényezők tárgyát képezik, amelyek hatására az előremutató állításokban kifejezett vagy vélelmezett jövőbeli eredmények jelentős mértékben eltérhetnek a tényleges eredményektől. A jelen sajtóközleményben található előremutató állítások közé tartoznak az akvizíciónak a Vállalatra és a Versace-re gyakorolt várható hatásaival, a felvásárlás várt időzítésével és hatókörével kapcsolatos állítások, valamint minden egyéb, nem korábbi tényadatokon alapuló állítás. A tényadatokon alapuló állítások kivételével minden e sajtóközleményben szereplő állítás előremutató állításnak tekinthető. Előremutató állításnak minősül, többek közt, de nem kizárólag, bármely olyan állítás, amelyben szerepelnek, illetve amelyet megelőznek vagy követnek a következő szavak: "célok", "tervek", "úgy hisszük", "várakozásaink szerint", "céljaink", "szándékozunk", "fogunk", "kellene", "tudnánk", "lenne", "lehet", "előre láthatólag", "becsléseink szerint", "szinergia", "költségmegtakarítás", "előrejelzések szerint", "célkitűzés", "stratégia", "költségvetés", "prognózis" vagy "esetleg", továbbá hasonló szavak vagy kifejezések, illetve azok tagadó formája. Az előremutató állítások közé tartoznak a következőkkel kapcsolatos állítások: (i) jövőbeli tőkeberuházások, kiadások, bevételek, profit, gazdasági teljesítmény, eladósodottság, pénzügyi helyzet, részvény-visszavásárlások, osztalékpolitika, veszteségek és jövőbeli kilátások; (ii) üzleti és vezetési stratégiák és a Vállalat és a Versace növekedése és tevékenységének bővítése, valamint a felvásárlásból származó előnyök; továbbá (iii) a Vállalat és a Versace üzleti tevékenységének a kormányzat által való szabályozása. Ezek az előremutató állítások nem tekintendők garanciának a jövőbeli pénzügyi teljesítményt illetően. Az ilyen előremutató állítások bizonyos kulcsfontosságú feltételezéseken alapulnak, és olyan ismert és ismeretlen kockázatok és bizonytalansági tényezők tárgyát képezik, amelyek jelentős mértékű hatást gyakorolhatnak a várt eredményekre. Számos kockázat, bizonytalansági tényező és egyéb tényező gyakorolhat olyan hatást, amelynek következtében a tényleges eredmények jelentős mértékben eltérnek az előremutató állításokban előre vetített vagy vélelmezett eredményektől. Ezek közé a kockázatok, bizonytalansági tényezők és egyéb tényezők közé tartoznak a következők: az akvizíció megvalósulására vonatkozó feltételek teljesülése, az akvizíció zárásának időzítése,a Vállalat képessége arra, hogy sikeresen integrálja szervezetébe a felvásárolt céget és elérje a felvásárlás várt előnyeit; a Vállalat vagy a Versace üzleti tevékenysége megszakadásának kockázata; a javasolt akvizíció bejelentésének vagy a javasolt akvizíció végrehajtásának a Vállalat törzsrészvényei piaci árára és a Vállalat üzemi eredményére gyakorolt negatív hatásai; jelentős ügyleti költségek; ismeretlen kötelezettségek; a javasolt akvizícióval kapcsolatos peres eljárások és/vagy szabályozó hatósági intézkedések kockázata; a Vállalat és a Versace termékei iránti keresletben bekövetkező fluktuáció; az eladósodottság jövőbeli mértéke; a hitel jövőbeli rendelkezésre állása; a piaci feltételek miatt bármikor felfüggeszthető részvény-visszavásárlások időzítése és hatóköre, valamint az egyéb befektetési tevékenységek szintje és a készpénzfelhasználás, ideértve a függőben lévő felvásárlással kapcsolatos készpénzfelhasználást; változások a fogyasztók üzletlátogatási szokásaiban és a kiskereskedelmi tendenciákban; piacipozíció-vesztés és ágazati verseny; hullámmozgások a tőkepiacokon;



2018. szeptember 27., csütörtök 10:25

A Michael Kors Holdings Limited neve Capri Holdings Limitedre változik (4. rész)
    London, 2018. szeptember 27., csütörtök (Business Wire/OTS) -

    A Vállalatnak vagy a Versace-nek, illetve azok tagjainak, igazgatóinak, tisztviselőinek vagy alkalmazottainak vagy bármely nevükben fellépő személynek tulajdonítható összes további szóbeli vagy írásbeli előremutató állításra teljes egészében vonatkozik a fenti óvatosságra intő figyelmeztetés. A Vállalat vagy a Versace nem vállal semmiféle kötelezettséget az itt szereplő előremutató vagy egyéb állítások nyilvános frissítésére vagy módosítására, kivéve, ha azt a vonatkozó jogszabályok vagy szabályozások előírják.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20180925005557/en/

Kapcsolat:
Michael Kors Holdings Limited
Katina Metzidakis, 201-514-8234
InvestorRelations@MichaelKors.com
vagy
Média:
Michael Kors Holdings Limited
Francesca Leoni
Press@MichaelKors.com

Forrás: Michael Kors Holdings Limited


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.