OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. október 31., szerda 14:36

A Szaúd-Arábiai Királyság támogatja a fenntartható fejlődést célzó erőfeszítéseket, és elengedi a legszegényebb országok több mint 6 milliárd dollárnyi tartozását
    New York, 2018. október 31., szerda (OTS) - A Szaúd-Arábiai Királyság megerősítette teljes körű együttműködését az ENSZ-szel és a nemzetközi közösséggel annak érdekében, hogy elérhetővé váljon mindaz, ami javára válik az emberiségnek, és hogy megvalósuljon a mindenki által óhajtott biztonság, stabilitás és fejlődés.

    Azt mondta Szaúd-Arábia New York-i állandó képviselete második bizottságának elnöke, Mohammed bin Abdul-Rahmán Al-Kádi, hogy Szaúd-Arábia folytatni fogja humanitárius, politikai és gazdasági szerepének felelősségteljes betöltését, az iszlám világban és a nemzetközi világban elfoglalt helyének megfelelően.

A Szaúd-Arábiai Királyság felszólalásában az ENSZ Közgyűlésének 73. ülésszakán, a (második) gazdasági és pénzügyi bizottság munkájának "Operatív tevékenységek a fejlődésért" című napirendi pontja általános vitájában, ismételten megerősítette Egyiptomnak a 77-ek csoportjának és Kínának a nevében kiadott nyilatkozatát, és a fenntartható fejlődés célkitűzéseinek elérésére irányuló nemzetközi erőfeszítések támogatását.

Al-Kádi hangsúlyozta a Királyság, hogy sürgősen meg kell erősíteni a fejlesztési alapok kezelői elszámoltathatóságának és átláthatóságának elvét, hogy az országoknak lehetősége nyíljon hatékony támogatás nyújtására, és hozzátette: "Aggodalmunkat fejezzük ki az alapokhoz való alapvető hozzájárulás csökkenése miatt, ami olyan hiányt eredményez, amely negatívan hat a fenntartható fejlődés céljainak a kívánt módon való megvalósítására".

Szaúd-Arábia nagy jelentőséget tulajdonít a fejlődéssel összefüggő ügyeknek, és támogatja a fejlődési együttműködésre irányuló erőfeszítéseket a fejlődő országok és a déli országok között, különösen az arab régióban - tette hozzá, és kijelentette, hogy a Szaúd-Arábiai Királyság olyan nemzetközi együttműködésre fókuszál, amely erősíti az országok nemzeti kapacitásait, továbbá támogatja a kormányok és népek előtt álló kihívások leküzdésére irányuló erőfeszítéseket az összes fejlesztési területen, például a gazdasági, a környezetvédelmi, az egészségügyi, valamint a szociális, és a technikai területen.

Al-Kádi világossá tette, hogy a Szaúd-Arábia Királyság az 1950-es évek elejétől nyújt a feltárt igények alapján fejlesztési támogatásokat közvetlen segítségnyújtás formájában, a törékeny állapotú és válsághelyzettől szenvedő országok népeinek támogatása érdekében, amellett, hogy kedvezményes hiteleket és juttatásokat biztosít az alacsony bevételű fejlődő országoknak, az alapvető infrastruktúra létrehozása és a gazdasági befektetések ösztönzése érdekében, amely révén megfelelő munkalehetőségeket lehet biztosítani ezekben az országokban.

Ezen felül a Királyság kezdeményezte a legfejletlenebb országok felmentését adósságaik alól, azáltal, hogy elengedi azt a több mint 6 milliárd dollárnyi tartozást, amellyel a szegény országok tartoznak Szaúd-Arábiának. A Királyság a világ legtöbbet segélyező országainak egyike, az adományok arányát nézve a teljes nemzeti jövedelemhez képest, amely eléri a 1,9%-ot, míg az Egyesült Nemzetek által kitűzött cél 0,7%. A Királyság támogatási hozzájárulásának teljes összege az elmúlt 30 év során meghaladta a 100 milliárd dollárt, és a Királyság egyike azoknak az országoknak, amelyek elsőként válaszoltak a nemzetközi felhívásokra, amelyek azon országoknak a segélyezésére és a megsegítésére szólítottak fel, amelyeknek különleges- és vészhelyzetekkel kell szembenézniük, és amelyek katasztrófahelyzetek által érintettek szerte a világban.

(SPA - Szaúd-arábiai Hírügynökség)
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.