OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. november 6., kedd 11:50

Sardzsa ismét hangsúlyozta, hogy a fiatalok kulcsfontosságú szerepet játszanak a MENA régióban a béke visszaállítása és a térség felvirágoztatása terén
    Sardzsa, Egyesült Arab Emírségek , 2018. november 6., kedd (Business Wire/OTS) - Sardzsa, az Egyesült Arab Emírségek (EAE) harmadik legnagyobb emírsége ismét a fiataloknak a MENA (Közel-Kelet és Észak-Afrika) régióbeli hosszú távú béke elérésében játszott szerepére irányította a figyelmet.

        Ez a közlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20181105005573/en/

Az emírség kulcsfontosságú megbeszéléseknek biztosított fórumot, amelyekre a világ minden tájáról több mint 600 vezető tisztviselő és 60 ismert előadó érkezett. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a béke csak akkor állítható vissza, ha a régió kormányai nagyobb mértékben veszik ki a részüket az erre irányuló erőfeszítésekből, és a fiatalokat egyenlő partnerként kezelik a döntéshozási folyamatokban.

A fenti fontos megbeszélésekre egy kétnapos, 'Befektetés a jövőbe' (IIFMENA) elnevezésű konferencián került sor, amelyet a sardzsai székhelyű, vezető globális humanitárius szervezet, a The Big Heart Foundation (TBHF) (Nagy Szív Alapítvány) rendezett, és amelynek fő témája a 'Fiatalok - A válság kihívásai és a fejlesztési lehetőségek' [Youth - Crisis Challenges and Development Opportunities]) volt. A konferencián több mint 3000 résztvevő volt jelen és hallgatta meg a vezető diplomaták és a fiatalok jogaiért harcoló aktivisták, mint például a Nobel-békedíjjal kitüntetett iraki emberi jogi aktivista, Nadia Murad, valamint Ahmed Aboul Gheit, az Arab Liga főtitkára által tartott előadásokat.

A 2018. évi IIFMENA keretében lefolytatott magas szintű panelüléseken és a fiatalság képviselőinek ülésein elhangzottak rámutattak arra, hogy égetően sürgős feladat a MENA régióbeli kisebbségek védelmének biztosítása és csoportjaik újjáépítése. A résztvevők megvizsgálták azt is, hogy melyek azok az intézkedések, amelyekkel elősegíthető a rövid és hosszú távú rehabilitáció, a fiatalok készségeinek, képességeinek fejlesztése és lehetőségeik körének bővítése.

Az IIFMENA konferencia továbbá kihangsúlyozta, hogy vissza kell nyerni a fiatalok nemzetközi közösségbe fektetett bizalmát. A konferencia megtette az első lépést az ehhez vezető úton azáltal, hogy a két napon át folyó megbeszélések során a résztvevők kidolgoztak egy kilenc pontból álló, 'Sardzsai nyilatkozat a fiatalok szerepének erősítéséért' ('Sharjah Declaration for Youth Empowerment') című intézkedési tervet, amelynek célja az, hogy képessé tegye a fiatalokat jogaik gyakorlására. Sardzsa ezután felszólította a MENA tagállamokat és a nemzetközi közösséget, hogy hagyják jóvá és közös erővel hajtsák végre az intézkedési tervet.

A konferencián a fiatalok aktívan részt vevő képviselői ugyanakkor 'IIFMENA ifjúsági deklaráció' ('IIFMENA Youth Statement') címmel összeállítottak egy nyilatkozatot, amely 15 ajánlást tartalmaz a régió fejlesztése során a fiatalok előtt álló lehetőségek kiaknázásának lehetővé tételét szolgáló inkluzívabb hozzáállásra nézve.

A 2018. évi IIFMENA megrendezésében a THBF-et a következő szervezetek segítették partnerként: az Egyesült Nemzetek Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR), az Egyesült Nemzetek Szervezetének Fejlesztési Programja (UNDP), az Egyesült Nemzetek Nemzetközi Gyermekalapja (UNICEF), az ENSZ nemek közötti esélyegyenlőséggel és a nők felemelkedésével foglalkozó szervezete, a UN Women, a nők szerephez juttatásának elősegítésén munkálkodó sardzsai non-profit szervezet, a NAMA Women Advancement Establishment, és az SOS Gyermekfalvak. A konferenciát az Alapítvány kétévente szervezi meg azzal a céllal, hogy globális platformot biztosítson a MENA régió súlyos humanitárius problémáinak felfedéséhez és megoldásához.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20181105005573/en/

Kapcsolat:
National Network Communications (NNC)
Fadia Daouk, +971 52 617 2111

Forrás: Sharjah

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.