OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2018. november 13., kedd 10:21

Hütte mesék és kóstolók a Vörösmarty téren - kedden Bezerics Danival
    Budapest, 2018. november 13., kedd (OTS) - Gasztro- és Budapest mesék, kóstolók, irodalmi estek, hagyományok a Vörösmarty téri Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásárban.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20181113_001.JPG

A Hütte Bisztró és a vásár a város igazi közösségi tere, ahol a hagyományőrzés és a szellemi értékek kéz a kézben járnak.

Tartson velünk izgalmas, tartalmas, ingyenes programjainkon esténként a Hüttében!

A heti kulturális és gasztro étlap

2018. november 13. kedd 16:00-18:00 óra

Paletta… avagy mesék a Danitól

Keddenként Hütténkben gasztromesék Danival. azaz Bezerics Dani mesél borról, gasztronómiáról, hagyományokról és kultúráról, meg persze magáról az általa elképzelt életről. Látásmódja sajátosan elfogult, erősen szubjektív, mondhatjuk: balatoni szemüvegén szűri át a világot, határozza meg magát és a véleményét, ráadásul szerinte így minden a legnagyobb rendben van. Édesapja borász, már csak ezért sem meglepő, hogy az alkalmakhoz a pincéből is válogat. Lesznek már forgalomban nem lévő tételek, újak és minták… időnként még a pult alá is érdemes lesz betekinteni. November 13-án a téma: After Márton (Liba ételek, újborok)
"Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik" Dani a Márton napról mesél. Az ízek pedig: lúdláb saláta, liba zúza, kuszkusz, chermoula, koriander, marokkói citrom. Primőrök: Szexi Irsai és Rozé gyöngyözők, Petike Rozé, Pinot Noir "hordóminta".

Bezerics Dani neve nem csak a Szexi Rosé miatt lehet ismerős: egyike azoknak a balatoni fazonoknak, akik a rossz beidegződések eloszlatásával foglalkoznak: értéket teremt, haladó gasztroszellemiséget képvisel.
Bezerics Dani célja tovább mutat néhány népszerű, sikeres étterem létrehozásánál. Misszióként tekint a Balaton népszerűsítésére és a regionális összefogás megteremtésére.
Ennek alappillérei a helyi termelők felkarolása, termék és eredet védelem, közösségi élmény megteremtése. Az éttermek minden esetben, ételeiben, italaiban alapanyag használatában a helyi termelőket részesíti előnyben. A fenntarthatóság szempontjait figyelembe véve igyekszik kialakítani működését. Kínálata és kulináris kézjegye egyedi és jól felismerhető.
Dani és csapata immár 3 lokációban sugározza a Balaton életérzést: Balatonbogláron és Siófokon, áprilistól októberig, illetve Budapesten egész évben!

2018. november 14.szerda 18:00-19:00 óra
Budapest titkai címmel Kiss Róbert Richárd újságíró mesél hazai utazási érdekességekről.

2018. november 15. csütörtök 17:00-18:00 óra
Sőrés Rozka mesemondó mesél kicsiknek és nagyoknak, mely után a virtuális Hagyományok Házát lehet kipróbálni, ami nem csak a gyerekeknek izgalmas felfedezés. Egészen közelről lehet megnézni, körbejárni, belekukucskálni szebbnél szebb népi iparművészeti tárgyakba, így láthatóvá válnak például a papucs sarkán az öltések vagy a faragásokon a vésőnyomok, de a bátrabbak a Magyar Állami Népi Együttes táncosai közé is beállhatnak.

2018. november 16. péntek 18.00-19.00 óra
Írók karácsonya című irodalmi estet rendezünk ismert írók részvételével. November 16-án eljön és mesél: Péterfy Gergely. A további heteken: Nyáry Krisztián, Ugron Zsolna, Schein Gábor, Saly Noémi és Závada Pál lesz vendégünk.

2018. november 17. szombat 11.00 - 18.00 óra között
Szamos marcipán bemutató szórakoztatja az édességkedvelőket.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.