OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. november 15., csütörtök 11:31

A P&G a vállalat társadalmi felelősségvállalásáról szóló 2018. évi jelentésében a tiszta víz problémáját, a nemi esélyegyenlőséget és a műanyag hulladékok kérdését helyezi előtérbe (1. rész)
    Cincinnati, 2018. november 15., csütörtök (Business Wire/OTS) - Új, 2018. évi Társadalmi felelősségvállalási jelentésében a P&G hangsúlyozza a környezetvédelem, valamint a társadalom és a helyi közösségek támogatásának fontosságát - )-- A Procter & Gamble Company (NYSE:PG) a világ minden táján továbbra is elkötelezetten végzi ma már hagyományosnak számító jótékonysági tevékenységeit, hogy segítsen a természeti katasztrófák által sújtott területeken élőkön, hirdetéseivel igyekszik hozzájárulni a sokszínűségről, a társadalmi befogadásról és a nemi esélyegyenlőségről folyó társadalmi párbeszéd fenntartásához, és érdemi eredményeket elérni a környezet védelme terén új, a 2030. évre vonatkozó célkitűzéseivel, melyek közé tartozik annak elérése is, hogy a vállalat csomagolóanyagaiból semmi ne kerüljön a világ óceánjaiba.

        Ez a közlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20181113005694/en/

A ma kiadott 2018. évi Társadalmi felelősségvállalási jelentésben a P&G tájékoztatást ad azokról a közelmúltban végzett tevékenységekről, amelyek a vállalatot a világ jobbá tételéért és a fejlődésért küzdő szervezetek közt az egyik vezetővé teszik.

"Céljaink világosak és egyértelműek. Olyan vállalat szeretnénk lenni, amely jelentős mértékben hozzájárul a világ jobbá tételéhez és fejlődéséhez. Tisztában vagyunk azzal, hogy minél inkább kiterjesztjük és beépítjük a társadalmi felelősségvállalást üzleti tevékenységeinkbe, annál nagyobb hatást tudunk gyakorolni az általunk kiszolgált emberek, az életterünket és a munkavégzésünk helyszínét jelentő közösségek életére és tágabb értelemben a minket körülvevő világra. Ez ugyanakkor visszahat ránk is, és hozzásegít ahhoz, hogy növekedjünk, fejlődjünk és tovább bővítsük a cég üzleti tevékenységeit" - fejtette ki David Taylor, a P&G igazgatótanácsának elnöke, a vállalat elnök-vezérigazgatója.

A vállalat a legfontosabbként kezelt összes társadalmi felelősségvállalási célkitűzése teljesítése terén jelentős eredményeket ért el, amelyekről a jelentésben többek közt az alábbiak olvashatók:
     - A helyi közösségekre gyakorolt hatás: A vállalat idén fontos mérföldkövet ért el Children's Safe Drinking Water (Tiszta vizet a gyermekeknek) elnevezésű programjában: ezidáig 14 milliárd liter tiszta ivóvizet biztosított az arra leginkább rászoruló gyermekek számára. A P&G márkái fontos szerepet játszottak a természeti katasztrófák, mint például a Harvey, az Irma, a Maria és a Florence hurrikánok sújtotta területek lakóinak megsegítésében, és a Tide márka Loads of Hope (Tiszta remény) programja keretében több mint 3800 adag szennyest mosott ki, hogy a mindennapokban természetesnek vett tiszta ruha biztosításával segítsen azoknak, akik ehhez a különféle természeti katasztrófák miatt nem juthattak hozzá.
     - Sokszínűség és társadalmi befogadás: A P&G két díjnyertes filmje, a faji előítéletekről szóló "The Talk" (A beszélgetés) és a leszbikusokról, melegekről, biszexuálisokról és transzneműekről (betűszóval LMBT) és a társadalmi befogadásról szóló "The Words Matter" (A szavak súlya) fontos párbeszédet indított el a nemi egyenlőségről. A cég márkái több olyan reklámkampányt is lefolytattak, amelyek pozitív képet festenek a sokszínű családokról és a különféle szexuális beállítottságú emberekről. A cég ugyanakkor Flex@Work programja keretében további vállalati szintű juttatásokat vezetett be az alkalmazottainak biztosított gyermekgondozási szabadságra vonatkozó vállalatpolitika átalakítása céljából.
     - Nemi esélyegyenlőség: A nemi esélyegyenlőségért küzdők közt vezető szerepet játszó szervezetként a P&G egy elgondolkodtató új kiállítást állított össze "Women at Work: Myth vs. Reality" (Dolgozó nők: mítosz és valóság) címmel, amely megkérdőjelezi a dolgozó nőkkel kapcsolatos sztereotípiákat és rámutat arra, mennyire elavultak e téren egyes nézetek. A vállalat továbbá a 'Szezám utca' című népszerű televíziós gyermekműsort készítő non-profit szervezettel, a Sesame Workshoppal együttműködve a Muppets karakterek segítségével igyekezett szerte a világon új megvilágításba helyezni a nemi egyenlőséget a fiatal fiúk és lányok számára, és elindított egy sor teljesen új reklámkampányt is, amelyekben a nők és férfiak egyenlő jogai és egyenlő érdekképviselete mellett tört lándzsát.
     - Felelősség a környezet iránt: Áprilisban a vállalat bejelentette a 2030. évre vonatkozó új, ambiciózus fenntarthatósági terveit. Miután a 2020-ra kitűzött, éghajlatváltozással, víztakarékossággal és vízvédelemmel, valamint a hulladékmennyiséggel kapcsolatos célok közül jó néhányat már elért, a P&G Ambition 2030 (Ambíciók 2030-ra) elnevezésű programja olyan területekre összpontosít, ahol a vállalat a leginkább képes pozitív változást elérni: márkái, ellátási lánca, a társadalom és az alkalmazottak jelentik az új célterületeket. A cég újra a prioritások közé emelte a műanyag hulladékok kérdését, és ennek megfelelően számos márkája fokozza a csomagolóanyagok újrahasznosíthatóságának biztosítására és minél több újrahasznosított anyag felhasználására irányuló erőfeszítéseit.

"A vállalat már több mint 180 éve munkálkodik azon, hogy változást hozzon az emberek életébe, és jobbá tegye azt. Ez az alapja minden tevékenységünknek, ez az, ami a legfontosabb számunkra, és ami arra ösztönöz minket, hogy mindig többet és többet tegyünk, és egyre nagyobb mértékben járuljunk hozzá a világ jobbá tételéhez és fejlődéséhez" - mondta el Taylor úr.(folyt.)



2018. november 15., csütörtök 11:31

A P&G a vállalat társadalmi felelősségvállalásáról szóló 2018. évi jelentésében a tiszta víz problémáját, a nemi esélyegyenlőséget és a műanyag hulladékok kérdését helyezi előtérbe (2. rész)
    Cincinnati, 2018. november 15., csütörtök (Business Wire/OTS) -

    Rendelkezésre áll a jelentésről szóló 24 oldalas online Vezetői összefoglaló, amely áttekintést ad az elért eredményekről és a különféle programokról, valamint maga a részletes jelentés egyaránt. Ide kattintva elérhető egy videófelvétel David Taylor beszédéről, amelyben a társadalmi felelősségvállalás terén elért eredményekről ad tájékoztatást. A P&G 1999 óta minden évben kiadott Fenntarthatósági jelentést, 2016-tól kezdve azonban kibővítette azt, hogy átfogóbb képet nyújtson a vállalat által elsőrendű fontosságúként kezelt társadalmi felelősségvállalási célkitűzésekről.

Amit a Procter & Gamble-ről tudni kell…

A P&G világszerte megbízható és magas minőségű termékekkel áll a fogyasztók rendelkezésére. A vállalat vezető márkái közt szerepel többek közt az Always®, az Ambi Pur®, az Ariel®, a Bounty®, a Charmin®, a Crest®, a Dawn®, a Downy®, a Fairy®, a Febreze®, a Gain®, a Gillette®, a Head & Shoulders®, a Lenor®, az Olay®, az Oral-B®, a Pampers®, a Pantene®, az SK-II®, a Tide®, a Vicks® és a Whisper®. A P&G vállalatcsalád tagjai mintegy 70 országban működnek szerte a világon. A P&G-re és márkás termékeire vonatkozó legfrissebb információkért kérjük, keresse fel a http://www.pg.com internetes oldalt.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20181113005694/en/

Kapcsolat:
Procter & Gamble
Damon Jones, 513-983-0190
Jones.dd@pg.com
vagy
Julie deSylva, 513-780-0006
Desylva.j@pg.com

Forrás: Procter & Gamble


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.