OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. november 15., csütörtök 11:36

Az olvasást és a kultúrát ünneplő 2018. évi Sardzsai Nemzetközi Könyvvásárra 2,23 millió érdeklődő látogatott el
    Sardzsa, Egyesült Arab Emírségek, 2018. november 15., csütörtök (Business Wire/OTS) - Az írott szó harmadik legnagyobb rendezvénye a világon, a 37. Sardzsai Nemzetközi Könyvvásár (Sharjah International Book Fair [SIBF]) ismét rekordot döntött. A "Betűk meséje" (A Tale of Letters) mottóval megrendezett esemény egy megvalósult álomnak bizonyult a könyvek rajongói számára, akik több mint 20 millió könyv közül csemegézhettek a könyvkiállításon.

        Ez a közlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20181113006044/en/

Az Egyesült Arab Emírségek (EAE) kulturális központjának számító emírségben, Sardzsában a Sharjah Book Authority (Sardzsai Könyvkiadási Hatóság [SBA]) által megrendezett SIBF 2018 könyvkiállításra 2,23 millió érdeklődő látogatott el 11 nap alatt, beleértve 230000 diákot, akik az ország minden tájáról szinte özönlöttek a rendezvényre.

A Sardzsai Nemzetközi Könyvvásáron 77 országból 1874 kiadó vett részt több mint 1,6 millió kötettel, amelyek közül 80000 a vásáron került először a nagyközönség elé. A kiállítás 1800 rendezvénynek adott keretet: a látogatók szemináriumokon, dedikálásokon, színházi és egyéb szórakoztató előadásokon vehettek részt, verseket és felolvasásokat hallgathattak, ünnepelt szerzőkkel beszélgethettek, és a rendezők számos egyéb eseménnyel is várták a vendégeket.
A rendezvények iránt rendkívüli online érdeklődés nyilvánult meg: a SIBF-re vonatkozó információk 2,7 milliárd alkalommal jelentek meg a közösségi oldalakon. A SIBF hashtag #SIBF18  300 millió felhasználót ért el a rendezvény hivatalos közösségi médiaoldalain megjelent 70000 poszton keresztül.

A SIBF 'Díszvendég' programja, melynek célja kulturális kapcsolatok kiépítése az EAE és a világ közt, idén Japánt mutatta be.

Ez évben is szerepelt a vásár eseménynaptárában a Sardzsai Könyvkiadási Hatóság és az Amerikai Könyvtárszövetség (American Library Association [ALA]) évente megrendezett közös konferenciája, a SIBF/ALA Könyvtárszövetségi Konferencia (SIBF/ALA Library Conference), amelyre most ötödik alkalommal került sor. A konferenciára több mint 400 könyvtáros és tudós érkezett a régióból és szerte a világról, akik több mint 25 panelmegbeszélésen és hálózatépítést szolgáló eseményeken vitatták meg, milyen változások tapasztalhatók a könyvtárok szerepében a digitalizáció korában.

A háromnapos SIBF Kiadói Konferencián (SIBF Publishers Conference), amely a 11 napos könyvvásár előrendezvénye volt, 486 kiadó vett részt panelmegbeszéléseken és 3000 ún. "Párkereső megbeszélésen" (Matchmaking Meetings), amelyek az együttműködés iránt érdeklődő felek számára kínáltak tárgyalási lehetőséget, és amelyeken összesen 2884 fordítási jogra vonatkozó megállapodás került aláírásra.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20181113006044/en/

Kapcsolat:
National Network Communications (NNC)
Fadia Daouk, +971 52 617 2111

Forrás: Sharjah

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.