OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. november 16., péntek 11:43

A Cox's Bazarban megnyílt kórház éjjel-nappal, folyamatosan fog orvosi ellátást biztosítani 140000 rohingya menekült számára
    COX'S BAZAR, Banglades, 2018. november 16., péntek (Business Wire/OTS) - Banglades Cox's Bazar kerületében 100 ágyas kórház nyílt, amely a Kutupalong menekülttáborban élő 140000 rohingya menekült számára biztosít egészségügyi ellátást.

        Ez a közlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20181114005631/en/

Ez a nap 24 órájában nyitva tartó egészségügyi létesítmény, amelyet a sardzsai székhelyű The Big Heart Foundation (Nagy Szív Alapítvány [TBHF]) támogatásával a Médecins Sans Fronti?res (MSF) - (Orvosok határok nélkül) nemzetközi segélyszervezet épített fel és kezel, az elképzelések szerint az első évben 7200 embernek biztosít gyógykezelést.

A TBHF legfontosabb humanitárius erőfeszítései közé tartozik a rászoruló, hátrányos helyzetű közösségek támogatása szerte a világon. Ezt a kórházépítési projektet is ennek jegyében támogatta az Alapítvány a Sharjah Media Corporationtől (SMC) származó 3 millió dirham összegű adománnyal, mely az Alapítvány által egészségügyi projektek finanszírozása céljából a nagyközönség számára meghirdetett adományozási felhívása eredményeként érkezett az Alapítvány számlájára. A kórház a régóta szenvedő rohingyáknak, köztük terhes nőknek, csecsemőknek és kisgyermekeknek nyújt majd orvosi ellátást, amelyre rendkívül nagy szüksége van a menekülteknek.

A kórház rendelkezik intenzív, gyermekgyógyászati és szülészeti osztállyal, valamint járóbetegek kezelését is végzi majd, ideértve a nemi erőszak áldozatainak nyújtott támogató ellátásokat is.

A létesítményben víztisztító rendszer működik, amely a kerület lakosait is ellátja majd tiszta vízzel, továbbá a fertőző betegségek azonosítását és a járványok megelőzését illetve visszaszorítását szolgáló, csúcstechnológiát képviselő riasztórendszerrel is fel van szerelve. A kórház feladata a terület jelenlegi infrastruktúrájának fejlesztése annak érdekében, hogy az alkalmas legyen a járványok vagy természeti katasztrófák következtében kialakuló vészhelyzetek kezelésére.

A kórházat Sultan bin Ahmed Al Qasimi sejk, az Alapítvány humanitárius nagykövete és az SMC elnöke nyitotta meg ünnepélyes keretek közt múlt pénteken.

Őfelsége a következőket nyilatkozta: "A kórház felépítéséhez szükséges összeg egy egészségügyi projektek finanszírozásához civil adományokat gyűjtő kezdeményezés során gyűlt össze, ami ékes példája az EAE közösségei azon összehangolt erőfeszítéseinek, hogy felhívják a világ figyelmét a humanitárius tevékenységek fontosságára".

"A kórház felépítése ugyanakkor tükrözi az a szoros humanitárius köteléket is, amely összekapcsolja az UAE közösségeket és a világ többi országát."

A Cox's Bazar kerületben már több mint egy éve tartó válság ideje alatt a rohingya menekültek száma elérte a közel egymilliót. A Cox's Bazar kerületbe özönlő menekültek nagy száma és az erőforrások szűkössége következtében olyan válsághelyzet alakult ki, amellyel a helyi közösségek és rendszerek nem tudnak megbirkózni humanitárius támogatás nélkül.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20181114005631/en/

Kapcsolat:
National Network Communications (NNC)
Fadia Daouk, +971 52 617 2111

Forrás: Sharjah

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.