OTS Üzleti Sajtószolgálat
2019. május 20. hétfő
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)
2018. november 27., kedd 11:35

Az MTVA köszönti az idén 85 éves Sára Sándort
    Budapest, 2018. november 27., kedd (OTS) - Filmjeivel köszönti a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) az idén 85 éves Sára Sándort, Kossuth-díjas, Balázs Béla-díjas, Magyar Művészeti Akadémia Életműdíjas operatőrt, rendezőt, a Balázs Béla Stúdió és a Duna Televízió alapító tagját. A számtalan díjjal kitüntetett művészt 1993-ban Csoóri Sándor kérte fel az akkor induló Duna Televízió vezetésére, amelynek hét éven keresztül volt az elnöke. Filmjei bejárták a nagyvilágot, számos hazai-és nemzetközi fesztiválon ismerték el alkotásait díjakkal.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20181127_001.jpg

A főként dokumentumfilmjeiről és egyedi képi világáról ismert Sára Sándor meghatározó alkotásait nézhetik meg az érdeklődők 2018.november 28. és 2018. december 20. között a Duna Televízió, Duna World, valamint az M5 csatorna műsorán.

A művész születésnapján, november 28-án az M5 kulturális csatorna 21.55 perctől adja a Feldobott kő című magyar filmdrámát, majd közvetlenül utána kezdődik a Krónika - A 2. Magyar Hadsereg a Donnál című fekete-fehér dokumentumfilm-sorozat egyik epizódja. Sára Sándor filmjében megszólalnak egykori tisztek, köztük magas rangú vezérkari tisztek a legfelsőbb hadvezetésből, minisztériumból és a frontról is, valamint közkatonák és munkaszolgálatosok is.

Másnap, november 29-én ugyancsak a Duna Televízión az 1965-ös Tízezer nap című játékfilmet 23.55-ös kezdettel nézhetik meg, amely a szegény ember sorsát járja körül. Egy nappal később, november 30-án ugyanitt láthatják a Lefegyverzett ellenséges erők első részét, a második részt pedig december 7-én.

Decemberben a 80 huszár, A mérkőzés, a Holnap lesz fácán látható a Duna Televízión, a Duna World műsorkínálatában pedig december első hétvégéjétől vasárnaponként az Amrita Sher-Gil, Sára Sándor háromrészes, lírai hangulatú, Amrita Sher-Gil indiai és magyar származású festőművészről szóló dokumentumfilmje szerepel.

Műsorainkat az interneten keresztül is követhetik, illetve korlátozott ideig visszanézhetőek a www.mediaklikk.hu oldalon.

MTVA Sajtóosztály
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.