OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. december 4., kedd 11:25

Év végi roham várható a nyugdíjbiztosításoknál a 130 ezer forintos adóvisszatérítés miatt
    Budapest, 2018. december 4., kedd (OTS) - Decemberben a nyugdíjbiztosítások száma átlépheti a 280 ezret a megnövekedett érdeklődésnek köszönhetően, ez ugyanis az utolsó alkalom arra, hogy az idei év után járó, akár 130 ezer forint értékű adóvisszatérítést igénybe tudják venni a megtakarítók.

    A nyugdíjbiztosítás a három nyugdíj-megtakarítás egyike, amelyet az állam minden évben 20%-os adóvisszatérítéssel támogat. Ez az összeg akár 130 ezer forint is lehet, amit a korábban befizetett személyi jövedelemadóból (szja) utalnak át a megtakarító privát nyugdíjszámlájára.

"Az elmúlt évek tapasztalatai alapján óriási év végi roham várható a nyugdíjbiztosítások terén" - mondta el Reiner András, a GRANTIS pénzügyi tanácsadó cég megtakarítási szakértője. Hozzátette, hogy most van az utolsó alkalom arra, hogy igénybe lehessen venni a 2018-as évre szóló adóvisszatérítést. Emiatt a decemberben megtakarítást indítók egész évre visszamenőleg fizetik be az éves nyugdíj-megtakarításuk teljes összegét, hogy az adójóváírást maximálisan ki tudják használni.

"Akik még az idei évben elindítják a nyugdíjbiztosításukat, azok a jövő évi adóbevallási időszak végéig, azaz 2019. május 20-ig igényelhetik vissza az adójukat a 2018-ban befizetett összeg után, amit néhány hónapon belül jóvá is írnak a nyugdíjszámlájukon" - mondta el a szakértő, aki azt is kiemelte: akik csak 2019. januárban indítanak nyugdíjbiztosítást, azok az idei évre járó adóvisszatérítést véglegesen elveszítik.

A GRANTIS 3300 fős országos mintája alapján átlagosan havi 22.900 forintot tesz félre egy nyugdíjbiztosítással rendelkező megtakarító. Nekik átlagosan 55 ezer forint adóvisszatérítés jár majd jövőre. A cég elemzői szerint az év végi rohamnak köszönhetően a nyugdíjbiztosítási szerződések száma túllépheti a 280 ezret.

Sajtókapcsolat:
GRANTIS Hungary Zrt.
tel.: +36 1 58 58 555
email: marketing@grantis.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.