OTS Üzleti Sajtószolgálat
2019. augusztus 25. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. december 4., kedd 15:15

Fiatalokra építve
    Budapest, 2018. december 4., kedd (OTS) - Az idei Német-Magyar Fórum "Fiatalság. Párbeszéd. Jövő." címmel 2018. december 4-5-én kerül megrendezésre az Andrássy Egyetemen. A kétnapos rendezvény célja a magyar-német kapcsolatok ápolása és a két ország jövőbeli kapcsolatainak erősítése a fiatalok minél aktívabb bevonásával.

    Az Andrássy Egyetem Budapest és a Magyar-Német Ifjúsági Egyesület szervezésében immáron 28. alkalommal kerül megrendezésre a Német-Magyar Fórum, amely idén új alapokra helyezi a minden évben megrendezésre kerülő eseményt. A rendezvényen nagyjából 200 német és magyar, többségében fiatal résztvevő fog párbeszédet folytatni, mely a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium és a német Külügyi Hivatal (Auswärtiges Amt) támogatásával jön létre.

Az esemény látogatói különböző munkacsoportokban és panelbeszélgetéseken, valamint a magyar Parlamenti látogatás keretében a bilaterális kapcsolatok továbbfejlesztésének kérdéseire keresik a válaszokat. A vitatémák között szó lesz az Európai Unió továbbfejlesztéséről, a fejlesztési együttműködés különböző aspektusairól, valamint a digitalizáció munkaerőpiacra, gazdaságra illetve általában az emberekre gyakorolt hatásairól.

A résztvevőket német részről Anette Kramme, a német Szövetségi Munkaügyi Minisztérium (Bundesministerium für Arbeit) parlamenti államtitkára képviseli. Magyar részről Varga Judit, a Miniszterelnökség államtitkára, és Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára köszönti a résztvevőket. Emellett a panelbeszélgetéseken a német Szövetségi Parlament (Bundestag) több képviselője is tiszteletét teszi, így Volkmar Klein, Johannes Schraps és Stefan Gelbhaar. Magyar részről pedig meghívást kaptak Balog Zoltán és Hiller István egykori miniszterek is.

"Fontos jelnek tartom, hogy a 30 éves jubileumához közeledő Fórum immáron nem csak nyit a fiatal generáció felé, hanem egyenesen épít is rájuk. A jövő generációja a két külügyminiszter kívánságának megfelelően immáron integráns része ennek a fontos bilaterális együttműködésnek." - mondja Domahidi Ákos, az Andrássy Egyetem kancellárja.

A rendezvény programja a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamarának, a Friedrich-Ebert-Stiftung budapesti irodájának, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának, az Európa Mozgalom Magyar Tanácsának valamint a Konrad-Adenauer-Stiftung magyarországi irodájának a segítsége nélkül nem jöhetett volna létre.

Elérhetőség kérdések esetére: akos.domahidi@andrassyuni.hu (06-70-607-3322), mako@andrassyuni.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.