OTS Üzleti Sajtószolgálat
2019. augusztus 25. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. december 5., szerda 10:07

Digitalizáció a turizmusban/ iWelcome2Budapest - új magyar turisztikai értékesítés ösztönző alkalmazás
    Budapest, 2018. december 5., szerda (OTS) - Az alapító team 2016 októbere óta turisztikai szakemberek, BI (Business Intelligence) informatikusok, alkalmazás-fejlesztők és a legnagyobb hazai idegenforgalmi szolgáltatók bevonásával fejleszt egy olyan online turisztikai Sales House rendszert, amely az MFB Növekedési Tőkealap, a Hiventures Zrt. befektetésével, és az MTÜ támogatásával hazai - első körben Budapestre fókuszált - turisztikai startup projectként indul el 2018. december 5.-én.

    Az iWelcome2 Budapest lehetőséget biztosít a turisták számára, hogy közvetlenül vásárolhassanak digitális belépőt a szolgáltatóknál, így valamennyi kiválasztott attrakcióval közvetlen technikai kapcsolatot alakítunk ki. Célunk, hogy a Budapestre látogató turisták élményének és költéseinek növekedését ösztönözzük a piaci / etikai szempontból szakmailag kifogástalannak ítélt partnereknél.

Platformunk a hazai turisztikai ipar idejétmúlt értékesítési rutinja, valamint az átláthatatlan és néha átjárhatatlan kedvezmény-rendszerek helyett kínál egy korszerű, egységes, központosított, transzparens informatikai alkalmazást.

Alkalmazásunk segítségével a turisztikában érdekelt vállalkozások online képet kaphatnak a forgalmukról, az értékesítőhelyek eredményességéről, a felajánlott értékesítésösztönző akciók sikerességéről.

Speciális adat-vizualizációnk segítségével az adminisztrációs felületünkön a döntéshozók azonnal képesek reagálni és befolyásolni az üzleti folyamatokat.

Üzleti modellünk egyedi a piacon: a szoftver alapvetően két szereplőt (az alkalmazás letöltésére rábírót, és a szolgáltatót) valamint értelemszerűen a vendéget azonosítja be különféle alternatív, de együttesen is működő informatikai módszerekkel (geo-lokáció GPS, Wi-Fi, illetve QR, vagy egyéb egyedi kóddal), majd a szolgáltató által felajánlott értékesítési jutalékot két szeletre osztja:
     a) az affiliate (loyalty) rész annak a beazonosítható szereplőnek jár, aki a turistát arra ösztönözte, hogy letöltse az alkalmazásunkat (pl: hotelek, Főtaxi, Airbnb szállások, reptéri transzfer fuvarozók, stb.) - ebben az esetben ameddig csak a vendég Budapesten az alkalmazáson keresztül rendel/vásárol/ bármit, ők minden tranzakció értékesítési jutalékából részesednek,
     b) a jutalék másik része pedig cégünk saját rendszerüzemeltetési díja.

Vállalkozásunk - eltérően sok hasonló startup formációtól - úgy tervezi átültetni új technológiára a turisztikai szakma jelenlegi értékesítési működési rutinját, hogy közben nem hagyja figyelmen kívül a piac alapvető sajátosságait, amelyek évtizedek alatt alakultak ki.

S végül, de nem utolsósorban, a felhasználóknak az alkalmazásunkba épített "augmented reality" azaz a kiegészített valóság nyújt különleges élményt, amely segítségével a turisták a telefonjukon rátalálhatnak a város "láthatatlan" nevezetességeire is. (A PokemonGO őrület már ennek a korszaknak a nyitánya volt, ezen keresztül talán sokan megtapasztalhatták, hogy milyen érzés látni olyan virtuális dolgokat, amelyek a valóságban nincsenek ott, csak a telefonunk kijelzőjén.)

Flesch Tamás
alapító

     Kiss-Simon Máté
     ügyvezető igazgató
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.