OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2018. december 13., csütörtök 09:31

A Magyar Országos Horgász Szövetség közleménye - Egy Komárom-Esztergom megyei horgász karácsonyfája alá került a Magyar Horgászkártya nyereményjáték fődíja, egy Toyota RAV4 Hybrid személygépjármű (1. rész)
    Budapest, 2018. december 13., csütörtök (OTS) - 2019. január 1-jétől már élesben indul a plasztik Magyar Horgászkártya, így a papíralapú horgász igazolvány nem lesz használható - A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) a horgász regisztráció ösztönzésére és kiemelten a Magyar Horgászkártya igénylésére irányuló nyereményjátékán Blahó László ászári horgász nyerte a Toyota RAV4 Hybrid személygépjárművet, a kétszemélyes floridai horgászüdülésnek pedig Pest megyében, Kiskunlacházán örülhettek. Az újabb felajánlásoknak is köszönhetően a közjegyző jelentétében megtartott nyereményjáték-sorsoláson - a nyereményadót is tartalmazóan - végül összesen több, mint bruttó 20 millió forint értékben 103 nyereményt sorsoltak ki. Az így lezárt opcionális regisztrációs időszakot követően az Országgyűlés mai döntésének köszönhetően 2019. január 1-jétől már minden, állami horgászjegyet kiváltani szándékozó horgász számára kötelező válik az eddigi papíralapú horgász igazolvány lecserélése az új plasztik horgászkártyára. A sikeres előregisztrációs folyamatnak köszönhetően a mai napig több, mint 185.000 horgász regisztrált és 163.500 fő már meg is igényelte a horgászkártyáját.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20181213_001.jpg

A MOHOSZ 2018. szeptemberében indított nyereményjátékot a 2018. szeptember 1. és 2018. december 4. között regisztrálók és díjbefizetők számára azzal a céllal, hogy minél több horgászt ösztönözzön az előzetes horgász regisztrációra és a Magyar Horgászkártya igénylésére. A hivatalos, közjegyző jelenlétében tartott nyereménysorsolás eredményeképpen a nyereményjáték egyik fődíját, egy Toyota RAV4 Hybrid személygépjárművet Blahó László ászári horgász nyerte, míg a kétszemélyes floridai horgászüdülés Maláta József kiskunlacházi horgász családjában kerülhet a karácsonyfa alá. A fődíjak mellett még gazdára talált többek között 3 európai és 5 belföldi horgásztúra, 5 nagyértékű telekommunikációs eszköz, 10 db jelentős összegű horgászutalvány és 25 db 2019. évi országos területi horgászjegy is.

A 2018. szeptember 1-jétől elindult horgász regisztráció és a Magyar Horgászkártya igénylésének folyamata a most kialakított törvényi előírásoknak megfelelve 2019. január 1-jét követően a MOHOSZ közfeladat-ellátása keretében már mindenkinek kötelezővé válik, aki állami horgászjegyet kíván kiváltani. A horgász egyesületi tagságra kötelezettek, vagy a tagságot vállalók számára pedig a jelenlegi kötelező, papíralapú horgász igazolvány helyére lép a horgászkártya, amely a kapcsolódó elektronikus alkalmazásokkal lépésről-lépésre egyszerűbbé és gyorsabbá, valamint átláthatóbbá teszi majd az ügyintézést és az adminisztrációt.

A MOHOSZ jelentős eredményként értékeli, hogy az opcionális regisztrációs időszakban az előzetes terveket is meghaladóan több, mint 185.000 horgásztárs végezte el már a regisztrációt, melyet a horgászszövetség ezúton is köszön aktív tagjainak. Az első horgászkártyákat november végén már át is vehették az elsőként regisztrálók. A kártyák gyártása és postázása heti 20.000 db-os mennyiségben folyamatos, így rövid időn belül minden sikeresen regisztráló és a kártyadíjat befizető horgász átveheti majd a saját, személyre szabott horgászkártyáját. Tekintettel arra, hogy az eddigi évek tapasztalatai alapján a legtöbben február hónapban váltják ki az éves jegyeiket, a MOHOSZ azt javasolja, hogy a sorban állás elkerülése érdekében, aki teheti, legkésőbb januárban végezze el a horgász regisztrációt akár online, akár személyesen. Fontos közlendő, hogy mindazok, akik már sikeresen regisztráltak és így rendelkeznek a horgász nyilvántartásba vételt igazoló azonosító (regisztrációs) számmal, azonban még nem kapták meg horgászkártyájukat, már azonnal kiválthatják a 2019. évi állami horgászjegyet.(folyt.)



2018. december 13., csütörtök 09:31

A Magyar Országos Horgász Szövetség közleménye - Egy Komárom-Esztergom megyei horgász karácsonyfája alá került a Magyar Horgászkártya nyereményjáték fődíja, egy Toyota RAV4 Hybrid személygépjármű (2. rész)
    Budapest, 2018. december 13., csütörtök (OTS) -

    
A regisztráció, kapcsoltan a Magyar Horgászkártya igénylése továbbra is az erre a célra kialakított online regisztrációs felületen, a www.mohosz.hu oldalon érhető el. Az online regisztráció és igénylés elvégezhető bármely típusú elektronikus eszközről és segítségül a személyes támogatás is lehetséges a magyarországi Digitális Jólét Program Pontokon. Annak érdekében, hogy a horgászkártya kiváltása a számítógéppel, vagy okostelefonnal nem rendelkezők, vagy megfelelő informatikai ismerettel nem bíró horgászok számára is zökkenőmentes legyen, az adminisztráció személyesen (offline) is elvégezhető valamennyi, az állami horgászjegy értékesítésében eddig is részt vevő és a támogatást vállaló horgászszervezetnél, valamint azok regisztrációs pontjain. Ebben az esetben a regisztrációs pontok munkatársai végzik el a regisztrációt és a horgászkártya igénylést a helyben átadott iratok alapján. Ha a szükséges okmányok már kéznél vannak, akkor egy teljes regisztráció a gyakorlatban maximum 10-15 percet vesz igénybe.

A regisztráció támogatását továbbra is biztosítja a bárki által elérhető telefonos információs ügyfélszolgálat is. Az ügyfélszolgálat munkanapokon 8:00-tól 16:30-ig hívható a +36 59 32 44 32 telefonszámon. Az online ügyfélszolgálat az e-mail címen is várja a felmerülő kérdéseket.

Áldott Karácsonyt és Boldog Ünnepeket kívánunk minden Horgásztársnak, együttműködő Partnerünknek és Családjaiknak!

***

     MOHOSZ Elnöksége

Budapest, 2018. december 12.

     MOHOSZ - A vizek, a halak, a horgászok érdekében és védelmében!

További információ: titkarsag@mohosz.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.