OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. december 19., szerda 15:45

Közlemény
    Budapest, 2018. december 19., szerda (OTS) - 2018. december 16-án (vasárnap) és december 17-én (hétfőn) példátlan események tanúi és elszenvedői voltak a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap munkatársai. Egyes ellenzéki országgyűlési és európai parlamenti képviselők - hatalmukkal visszaélve - fenyegették, provokálták, inzultálták a közmédia dolgozóit. A törvényt megsértve erőszakkal akartak a stúdiókba, élő adásba kerülni.

        A politikai nyomásgyakorlásról és az erőszakos fellépésükről a magyarországi baloldali-liberális médiatermékek valótlanul, elfogultan, egyoldalúan, az ellenzéki képviselőket pártfogolva, hatalommal való visszaélésüket jogszerűnek beállítva, a demonstrációt "békés tüntetéseknek" feltüntetve tájékoztatták nézőiket, olvasóikat. A sajtótermékek tudósításaiból rendre kimaradt, hogy a demonstrálók kövekkel, üvegekkel dobálták az utcán a rendőröket, egyiküket csaknem felgyújtották, a székházban tartózkodó képviselők pedig megpróbáltak bemenni a munkaterületekre, megzavarni az adásokat. Volt olyan országgyűlési képviselő, aki írásbeli, személyes megbeszélésre szóló megkeresésére korábban választ kapott az MTVA-tól, ennek ellenére kívántak bent tartózkodni, a bent tartózkodásuk alatt vezetőkkel egyeztetni, találkozni.
     Az érintettek visszaéltek a bent tartózkodók jogaival szemben is, fotóztak, gyakorlatilag a létesítmény működését akadályozták (hamis tűzriadót idéztek elő), továbbá a tevékenységük miatt az MTVA normál ügymenettől eltérő intézkedéseket és döntéseket volt kénytelen hozni a működés fenntartása érdekében. A működés fenntartása az MTVA minden igyekezete ellenére sem volt ugyanakkor biztosítható, hiszen az MTVA munkavállalók be- és kiengedése is akadályoztatott volt.
     Ezen felül az érintett személyek fellépése is olyan volt, amely az MTVA munkavállalóiban félelmet keltett.
     Az MTVA biztosította azokat a jogokat, amelyek az országgyűlési képviselőket megilletik, ők azonban meg akarták szakítani a közmédia adásait, át akarták venni a stúdiók feletti irányítást, ezért az országgyűlési képviselők mandátumából eredő jogokkal való visszaélésre és jogtalan székházfoglalásra, valamint azok következményeiként bekövetkezett jogsértésekre tekintettel az MTVA 30 esetben tett feljelentést ez idáig a nyomozóhatóságoknál, többek között garázdaság, rágalmazás, becsületsértés, hivatali visszaélés, közérdekű üzem működésének megzavarása, személyiségi jogok megsértése és más bűncselekmények, illetve szabálysértések miatt. Az MTVA bejelentést tett továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság részére is a munkavállalók adataival kapcsolatban tapasztalt súlyosan jogsértő felhasználások és visszaélések tekintetében.

     MTVA Sajtóosztály

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.