OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. január 3., csütörtök 09:15

Változások az e-matricás rendszerben
    Budapest, 2019. január 3., csütörtök (OTS) - 2019-ben változások lépnek életbe a hazai díjköteles úthálózat használatára vonatkozóan. Január 1-jétől két új, 2018 folyamán átadott gyorsforgalmi és főúti szakasszal bővül a díjköteles utak köre. Az e-matrica rendszerben a díjköteles úthálózat hossza a korábbi 1356 km-ről közel 1380 km-re nő. Az új szakaszok: M35 autópálya (481. sz. főút - Berettyóújfalu közötti 18,7 km-es szakasz), valamint az M4 autópálya (Berettyóújfalu - 47. sz. főút, 3,7 km).

    Ezen kívül több ponton módosul a pótkocsikkal kapcsolatos szabályozás. Fontos újdonság, hogy a D2 és B2 kategóriába tartozó járművekre 2019-től a pótkocsikra érvényes jogosultságot (U díjkategória) is meg lehet vásárolni (a D2-es vagy B2-es jogosultság mellett). A rendelkezés egyszerűsíti az autósok életét, mivel a vontatóra megváltott U díjkategóriájú e matrica segítségével bármilyen vontatmánnyal közlekedhetnek.

Változott a járműszerelvények jogosulatlan úthasználata esetében kiszabható pótdíj mértéke is: az új szabály értelmében, ha sem a járműszerelvény D2 vagy B2 díjkategóriába tartozó vontató járműve, sem pótkocsija (U) nem rendelkezik úthasználati jogosultsággal, akkor az eddigiektől eltérően nem két, hanem csak egy pótdíjfizetési kötelezettség keletkezik. Akkor is az üzembentartó vagy a tulajdonos köteles megfizetni a pótdíjat, ha a vontató jármű igen, a vontatmány pedig nem rendelkezik úthasználati jogosultsággal.

A matricavásárlás bankkártyával vagy átutalással a https://e-autopalyamatrica.hu portálon akár regisztráció nélkül is elvégezhető díjmentes kiegészítő szolgáltatások igénybe vételével (balesetbiztosítás, üzemanyagkártya), továbbá SMS-ben, applikációk segítségével, valamint a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. ügyfélszolgálati irodáiban és viszonteladó partnereinél is megoldható.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.